„Maskvoje į orą išskrido.“ Ūžia visa propaganda. Kas įvyko išdavikui pulkininkui (Video)  ()

Rusijoje sprogo automobilis su išdaviku.



© VIDEO MILITARNYI NEWS (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=DTQuqdl3kPE&ab_channel=VIDEOMILITARNYINEWS

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ūžia visa propaganda. Maskvoje sprogo automobilis, kuriuo važiavo į Rusiją pabėgęs buvęs Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojas.

Kaip pranešė Rusijos žiniasklaida, automobilio sprogimas įvyko penktadienį, balandžio 12 d. „Telegram“ kanalai paskelbė vaizdo įrašą apie sprogimą ir jo padarinius.

Juodas visureigis „Toyota Land Cruiser Prado“ Maskvoje į orą išskrido po 12 val.

Rusijos propagandinė žiniasklaida vėliau pradėjo skelbti, kad automobilio savininkas – buvęs Ukrainos saugumo tarnybos pulkininkas Vasilis Prozorovas, prieš keletą metų pabėgęs į Rusiją.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4288 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Žinoma, kad vyras išgyveno, tačiau, kaip praneša žiniasklaida, per sprogimą buvo sužalotos jo kojos ir kairė ranka. Jis buvo nuvežtas į ligoninę.

Paskelbtame vaizdo įraše iš Maskvos matyti, kad sprogimas įvyko vos vairuotojui įsėdus į automobilį.

Incidentas įvyko automobilių stovėjimo aikštelėje prie gyvenamojo namo Korovinskio plente, agresorės šalies sostinės šiaurėje. Sprogimo epicentras buvo po vairuotojo sėdyne.

 

Prozorovas Ukrainos saugumo tarnyboje dirbo iki 2018 metų, tačiau buvo atleistas dėl nekompetencijos. Vėliau jis pabėgo į Rusiją, kur 2018 m. kovą rusai surengė „spaudos konferenciją“, kurioje išdavikas teigė, kad Rusijai dirba nuo 2014 m. balandžio mėn.

Jis tvirtino turėjęs prieigą prie įslaptintų duomenų apie antiteroristinę operaciją Donbase ir net dalyvavęs uždaruose Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos posėdžiuose.

 

Prozorovas taip pat išsakė tezę apie Rusijos invaziją į Donbasą, kuria tuo metu aktyviai naudojosi Rusijos propaganda.

Vėliau Ukrainos saugumo tarnyba savo komentare patvirtino, kad Prozorovas tikrai dirbo Ukrainos saugumo tarnyboje ir pareiškė:

„Vasilis Prozorovas buvo atleistas iš vyresniojo konsultanto-eksperto pareigų viename iš Ukrainos Saugumo tarnybos Antiteroristinio centro padalinių dėl nekompetencijos: sistemingo alkoholio vartojimo darbo vietoje, pareigūno laipsnio diskreditavimo. Netekęs karininko garbės dėl girtumo, Prozorovas nusprendė karinę priesaiką duoti Rusijos Federacijos federalinėje saugumo tarnyboje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: