„Ukraina nerodo susidomėjimo.“ Kas nutiko su „Warthog“  ()

JAV oro pajėgų pareigūnai mano, kad A-10 yra per daug pažeidžiamas, kad galėtų išgyventi šiuolaikiniame konflikte. Tačiau kai kurie ekspertai pastebi, kad jie gali būti naudingi lydint F-16, kurių tikisi Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų oro pajėgos ketina atsikratyti savo senstančių atakos lėktuvų A-10 „Thunderbolt II“ (geriau žinomas kaip „Warthog“). Šie lėktuvai galėtų būti tiekiami Ukrainai, tačiau, kaip teigė aukštas Pentagono atstovas, Kyjivas šiais lėktuvais nesidomi. Apie tai rašo „Defense One“.

Pažymima, kad po daugelio metų Kongreso pasipriešinimo JAV oro pajėgos pagaliau atsikrato pusės amžiaus senumo A-10. Pasak kariškių, šie orlaiviai yra pernelyg pažeidžiami, kad galėtų išgyventi šiuolaikiniame konflikte. Įstatymų leidėjai savo ruožtu pasiūlė atakos lėktuvus siųsti į Ukrainą, nes kai kurie Ukrainos pareigūnai aiškiai pasakė, kad A-10 gali būti naudingi.

Tačiau oro pajėgų sekretorius Frank Kendallas JAV Atstovų rūmų ginkluotųjų pajėgų komiteto posėdyje pasakė, kad jis nežinojo apie jokį „aktyvų susidomėjimą“.

„Ukraina nerodė didelio susidomėjimo“, – sakė oro pajėgų sekretorius.

Kendallas pridūrė, kad bet kuri šalis, norinti įsigyti A-10 ir pradėti jį eksploatuoti, susidurs su tam tikromis priežiūros problemomis, nes orlaiviui jau 45 metai, o atsarginių dalių rasti jam labai sunku.

 

Tuo tarpu kai kurie ekspertai mano, kad A-10 gali būti naudingas Ukrainai, priešingai nei mano kiti ekspertai, teigiantys, kad šie orlaiviai bus lengvas Rusijos grobis.

Pavyzdžiui, Hudsono instituto (Pensilvanija, JAV) vyresnysis mokslo darbuotojas Luke'as Coffey mano, kad orlaivis gali būti efektyvus, jei Ukraina disponuos jį su F-16.

„Nesutinku su mintimi, kad jie nebus veiksmingi mūšio lauke Ukrainoje, nes šis orlaivis tiesiogine prasme buvo sukurtas naikinti sovietų ir rusų šarvuočius. Taip, jis šiek tiek pasenęs, bet taip pat ir ATACMS, ir HIMARS“, – įsitikinęs Coffey.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()