„Išradingas naujas labai seno ginklo panaudojimas.“ Neįtikėtina ukrainiečių taktika. Rusai nebegali apsiginti (Video)  ()

Šis paprastas sprendimas yra rimtas iššūkis Rusijos logistikos grandinėms, kurios daugiausia grindžiamos kelių transportu.



© PStyle0ne1 (Stop kadras) | https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1763543756882465026?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1763543756882465026%7Ctwgr%5Ead097cc81fc6dc42062f3c571014c2933

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai skundžiasi ir verkšlena. Jie nebegali apsiginti. Ukrainiečiai ant kelių, kuriais važinėja Rusijos sunkvežimiai, naudoja iš dronų numestus „ežius“, praneša „Forbes“.

Pasak leidinio, tai „išradingas naujas labai seno ginklo panaudojimas“. Metaliniai smaigai praduria padangas ir dažnu atveju priverčia transporto priemones sustoti, todėl jos tampa lengvesniu dronų taikiniu.

Ukrainos kariai parodė, kad „ežys“ yra labai paprastas ir nesenstantis ginklas, puikiai veikiantis šiuolaikiniame mūšio lauke.

Greitai važiuojanti transporto priemonė, užvažiavusi ant tokių ukrainiečių spąstų, gali net prarasti kontrolę ir įvykti avarija. Todėl šis paprastas sprendimas yra rimtas iššūkis Rusijos logistikos grandinėms, kurios daugiausia grindžiamos kelių transportu.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“ atsiliepimai)
4923

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

„Ežio“ efektyvumas priklauso nuo daugelio veiksnių: nuo padangos storio ir slėgio, taip pat ir pačių smaigų medžiagos bei konstrukcijos. Iš grūdinto plieno pagaminti smaigai gali pradurti gumines padangas ir kai kurių tipų padangas, naudojamas šarvuočiuose.

„Forbes“ primena, kad tokius smaigus naudojo jau senovės romėnai. Svetainėje pabrėžiama, kad jie „datuojami mažiausiai 313 m. pr. Kr., kai Aleksandro Makedoniečio armija juos panaudojo prieš persų kavaleriją“. Tačiau to laikotarpio smaigai buvo labiau dantyti, kad sėkmingai prasiskverbtų pro žirgo kanopą, ir juos buvo sunkiau nuimti.

 

Įvairiomis formomis jie buvo naudojami ir viduramžiais bei vėliau. Pavyzdžiui, Antrojo pasaulinio karo metais smaigus naudojo partizanai Europoje, taip pat vokiečių kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(0)
(186)

Komentarai ()

Susijusios žymos: