2–8 metai. Baltijos valstybės ruošiasi. Sutiksime rusus šiltai prie sienos (Video)  ()

Leidinio teigimu, šie darbai yra aiškus ženklas, kad saugumą NATO priešakinėse valstybėse dabar lemia Rusijos karas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltijos valstybės ruošiasi. Sutiksime rusus šiltai prie sienos.

Apie tai rašo „Financial Times“.

Estija gerokai sustiprins NATO rytinę sieną su Rusija. Bus pastatyta šimtai sustiprintų bunkerių kaip dalis naujos gynybos linijos, skirtos apsaugoti Baltijos šalis – o kartu ir visą Vakarų gynybos aljansą – nuo Rusijos puolimo.

Pietuose Lietuva atidaro daugiau nei dešimt vadinamųjų kontrmobilumo parkų, tokių kaip prieštankinės užtvaros, spygliuota viela, betoniniai blokai, skirti pristabdyti potencialius įsibrovėlius.

Latvija, kaip ir kitos dvi Baltijos valstybės bei Suomija, taip pat įrengė tvoras savo pasienyje su Rusija ir Baltarusija.

Leidinio teigimu, šie darbai yra aiškus ženklas, kad saugumą NATO priešakinėse valstybėse dabar lemia Rusijos karas Ukrainoje.

Praėjusią vasarą Rusijos kariai užkirto kelią Kyjivo kontrpuolimui ir atgavo iniciatyvą mūšio lauke. Baltijos šalių lyderiai, kurie Rusijos pralaimėjimą Ukrainoje matė kaip geriausią būdą užtikrinti savo saugumą, dabar mato, kad karo banga pasisuka Maskvos kryptimi.

Pastarieji mėnesiai atnešė daugybę įspėjimų apie galimą Rusijos ataką prieš NATO per ateinantį dešimtmetį. Ne tik Vilnius, Ryga ir Talinas skambina pavojaus varpais, bet ir Stokholmo, Berlyno bei Londono ministrai prognozuoja galimą konfrontaciją per ateinančius 2–8 metus.

 

Regionų lyderiai mano, kad trys Baltijos šalys – jų nedidelės teritorijos ir siauri sausumos ryšiai su likusia NATO dalimi – vieta, kur Vladimiras Putinas gali siekti išbandyti Aljanso vienybę destabilizuojančiomis provokacijomis ar net tiesiogine karine ataka.

Šiuos nuogąstavimus dar labiau sustiprina Donaldo Trumpo perspektyva grįžti į Baltuosius rūmus po lapkritį vyksiančių prezidento rinkimų, o tai sukels rimtų abejonių dėl JAV įsipareigojimo Europos saugumui tuo metu, kai nedidelis skaičius pareigūnų ar analitikų tiki Europos gebėjimu apsiginti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(168)
(37)
(131)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()