Gėda dėl Fico. „Mes pasipiktinę.“ Kyla slovakai. Neįtikėtina, ką jie daro  ()

Labai sėkminga Slovakijos kampanija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-21 Gėda dėl Fico. „Mes pasipiktinę.“ Kyla slovakai. Neįtikėtina, ką jie daro  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pagalbą Ukrainai. Prorusiškai Slovakijos valdžiai blokavus karinę pagalbą Kyjivui, slovakų žmonės sukilo. Šalies piliečiai šią savaitę surinko apie 2 mln. eurų ir taip parodė savo paramą Čekijos pradėtai pasaulinei iniciatyvai dėl šaudmenų pirkimo Ukrainai.

Apie tai rašo „Reuters“.

Po dvejų metų viso masto karo, Ukraina susiduria su didžiuliu sviedinių trūkumu. Siekdama padėti Kyjivui šiuo klausimu, Čekija pasiūlė iniciatyvą įsigyti šimtus tūkstančių amunicijos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Prie šios iniciatyvos prisijungė apie 15 sąjungininkų šalių, bet ne Slovakija. Ir tai papiktino Slovakijos žmones.

99 metų žurnalistas Otto Simko, išgyvenęs Holokaustą, tapo vienu iš kampanijos, skirtos rinkti lėšas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų amunicijai, lyderių. Ji pasirodė labai sėkminga – per trumpiausią laiką pavyko surinkti apie 2 mln. eurų.

„Kai išgirdau apie Čekijos iniciatyvą, labai apsidžiaugiau, kad buvo ieškoma visų būdų padėti Ukrainai apsiginti nuo agresoriaus, nes kito kelio (užbaigti šį karą – red.) nėra“, – sakė Simko.

 

Ankstesnė Slovakijos vyriausybė labai rėmė Ukrainą, įskaitant oro gynybos sistemų ir naikintuvų tiekimą. Tačiau 2023 m., kai į valdžią atėjo prorusiškas Fico, karinė pagalba buvo nutraukta. Premjeras, kartodamas Kremliaus propagandos tezes, ragina Ukrainą kapituliuoti prieš agresorių.

Gėda dėl Fico. „Daugelis Slovakijoje gėdijasi dėl prorusiškos Fico pozicijos, todėl žmonės aukoja lėšas (Ukrainai – red.)“, – sakė lėšų rinkimų kampanijos organizatorė Zuzana Ižakova. Šios kampanijos metu Ukrainai lėšų skyrė daugiau nei 30 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()