Tai įvyko labai slapta. Ukraina jas turi. „Smūgis jau buvo“  ()

Šios raketos buvo įtrauktos į 300 mln. JAV dolerių karinės pagalbos paketą, kurį kovo mėn. patvirtino JAV prezidentas Joe Bidenas.



© Kelly Michals (CC BY-NC 2.0 DEED) | https://www.flickr.com/photos/rocbolt/40048370083

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tolimojo nuotolio raketos ATACMS jau yra Ukrainoje ir Ukrainos kariuomenė jas naudoja smūgiams į Rusijos taikinius. Jos buvo pristatytos kartu su ankstesniu JAV karinės pagalbos paketu, kurį JAV administracija patvirtino praėjusį mėnesį.

Tai teigiama „Reuters“ medžiagoje. Agentūros, kuri remiasi neįvardytu JAV pareigūnu, duomenimis, šias raketas Ukrainos gynybos pajėgos pirmą kartą panaudojo praėjusią savaitę. Šaltinis nenurodė, kiek raketų buvo perduota kaip šio paketo dalis.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
4986 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kartu pareigūnas pridūrė, kad ilgojo nuotolio ATACMS buvo panaudotos per balandžio 17 d. smūgį Rusijos aerodromui okupuotame Kryme. Paveiktas objektas yra maždaug už 165 km nuo fronto linijos.

Informaciją apie tolimojo nuotolio ATACMS perdavimą Ukrainai patvirtino ir „Politico“. Žurnalistų teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau du kartus panaudojo šiuos ginklus smogdamos Rusijos taikiniams.

 

„Kovo mėnesį Jungtinės Valstijos tyliai pritarė kelių kariuomenės taktinių raketų sistemų, kurių veikimo nuotolis siekia beveik 200 mylių, perdavimui, leisdamos prezidento Volodymyro Zelenskio pajėgoms sukelti pavojų rusų pajėgoms suverenioje Ukrainos teritorijoje“, – rašoma straipsnyje.

Be to, JAV pareigūnas atskleidė, kad papildomos ATACMS raketos yra įtrauktos į trečiadienį Pentagono paskelbtą 1 mlrd. dolerių karinės pagalbos paketą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()