„Tai buvo didžiausia paslaptis.“ O jie vis reikalavo ir reikalavo. Viskas labai gerai apgalvota  ()

Informacija buvo laikoma tokioje paslaptyje, kad to nežinojo net daugelis politikų.


ATACMS raketos jau yra Ukrainoje
ATACMS raketos jau yra Ukrainoje
© sill-www.army.mil (CC0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ATACMSMay2006.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbus užsienio leidinys patvirtino, kad tolimojo nuotolio ATACMS raketos jau yra Ukrainoje. Apie tai rašo „The Telegraph“, pažymėdamas, kad šie ginklai buvo įtraukti į 300 mln. dolerių vertės JAV karinės pagalbos paketą, apie kurį buvo paskelbta kovo mėnesį. Šios raketos taip pat buvo įtrauktos į balandžio 24 d. paskelbtą 1 mlrd. dolerių vertės ginkluotės paketą.

Žurnalistai praneša anksčiau kolegų paskelbtą informaciją, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ilgojo nuotolio ATACMS jau panaudojo mūšio lauke: praėjusią savaitę šios raketos buvo panaudotos per smūgį Rusijos kariniam aerodromui okupuotame Kryme. 

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2137 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

„Informacija apie šią siuntą buvo laikoma tokioje didelėje paslaptyje, kad politikai ir kiti asmenys pastarosiomis dienomis reikalavo, kad JAV atsiųstų ginklų, nežinodami, kad jie jau yra Ukrainoje“, – sakoma pranešime. 

JAV pareigūnai kelis mėnesius priešinosi ilgojo nuotolio ATACMS pristatymui, baimindamiesi, kad Ukraina gali panaudoti raketas smūgiams į taikinius Rusijos teritorijoje.

 

„Tai buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios administracija spalį atsiuntė vidutinio nuotolio versiją, kurios veikimo nuotolis yra apie 100 mylių (160 km)“, – pažymi žurnalistai. 

Tačiau dabar JAV administracijos pozicija pasikeitė. Leidinys cituoja JAV ginkluotųjų pajėgų Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininko pavaduotojo Christopherio Grady pareiškimą, duotą interviu agentūrai AP, kuriame jis teigė, kad Baltieji rūmai pasvėrė visas rizikas ir priėjo prie išvados: atėjo metas perduoti Ukrainai ilgo nuotolio ginklus. 

„Manau, kad atėjo laikas, ir J. Bidenas priėmė sprendimą, kad atėjo laikas juos suteikti, atsižvelgiant į tai, kur dabar vyksta kova. Manau, kad tai buvo labai gerai apgalvotas sprendimas, ir mes jį parengėme, bet vėlgi, kaskart įvedant naują sistemą, bet kokį pokytį mūšio lauke, turite apgalvoti jo eskalacinį pobūdį“, – sakė jis, nepatikslindamas, apie kokius ginklus kalbėjo. 

 

Pasak Grady, tokie ginklai padės Ukrainai naikinti Rusijos logistikos centrus ir karių koncentracijos vietas, kurios nėra fronto linijoje. Admirolas pridūrė: šie ginklai „bus labai destruktyvūs, jei bus tinkamai panaudoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(248)
(7)
(241)

Komentarai ()

Susijusios žymos: