Rusijoje rastas ypatingas ukrainiečių dronas. Šie orlaiviai šiurpina rusus (Foto)  ()

Ukraina jau turi labai ilgo nuotolio dronų. Ir rusams juos sunku numušti.



© Дмитро Шимкін з двома E-300 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:E-300_Enterprise.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-26 Rusijoje rastas ypatingas ukrainiečių dronas. Šie orlaiviai šiurpina rusus (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje rastas sudužęs ukrainiečių dronas. Skirtingi šaltiniai skirtingai apibūdina, kas jam nutiko. Vieni teigia, kad jis sudužo pats, kiti – kad jis buvo nutupdytas elektroninės karybos sistemomis. Bet įdomiausia tai, kaip jis atrodo:

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2140 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Šis dronas atrodo kaip paprastas lengvasis lėktuvas (galbūt net ultralengvasis). Nes toks ir yra. Ukrainiečių inžinieriai paėmė paprastą civilinį lėktuvėlį, jį palengvino, sumontavo nuotolinio valdymo prietaisus, pakabino aviacinę bombą papilvėje ir paleido jį skrydžiui. Ir ne pirmą kartą, nes tokie dronai atakavo objektus Tatarstane.

Kodėl rusams šių dronų pasirodymas yra labai nemalonus? Nes Rusija pilna tokių mažų lėktuvų. Pilotai-mėgėjai suka ratus aplink aerodromus, skraidina turistus. Todėl aklai tokių lėktuvų numušinėti negalima. Žinoma, geriau įsižiūrėjus galima pamatyti, kad viduje nėra piloto, uodegą puošia Ukrainos vėliava, o tarp ratų kabo bomba. Bet dauguma dronų numušami nuo žemės, todėl pamatyti tokias detales sunku. Taigi, ilgus atstumus tokie dronai įveikia be trikdžių, nes yra laikomi civiliniais lėktuvais.

 

Toks dronas, priklausomai nuo konfigūracijos, gali įveikti apie 2000 km. Taigi, Ukrainai pasiekiamų Rusijos naftos perdirbimo gamyklų skaičius yra gana didelis.

Galiausiai, tokie dronai nėra labai brangūs. Lėktuvėlių galima rasti, o daug šiai transformacijai reikalingų dalių pagaminama 3D spausdintuvais ir surenkama iš viešai prieinamų elektronikos komponentų. Net ir užtaisas gali būti labai pigu. Kad ir paprasta aviacinė bomba, kurios pagal pirminę paskirtį ukrainiečiai dabar negali panaudoti, nes tiesiai virš rusų pozicijų neskraido.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()