„Minkštas pasitraukimas“ iš karo Ukrainoje. Rusijoje chaosas. Ką skelbia ISW  ()

Situacija iš esmės nepasikeitė.


Maskva
Maskva
© serbuxarev (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/street-city-building-moscow-russia-4630827/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-26 „Minkštas pasitraukimas“ iš karo Ukrainoje. Rusijoje chaosas. Ką skelbia ISW  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida pranešė apie Rusijos gynybos ministerijos vadovo pavaduotojo Timūro Ivanovo, kaltinamo kyšių ėmimu, suėmimą. Karo studijų institutas (ISW) ištyrė situaciją ir išsakė kelias versijas.

Keli propagandiniai kanalai rašė, kad Timūras Ivanovas įtariamas valstybės išdavyste. Balandžio 23 d. Rusijos Federacijos Tyrimų komitetas pradėjo patikrinimą dėl T. Ivanovo įtarimo kyšių ėmimu. Šoigu pavaduotojas Gynybos ministerijoje buvo atsakingas už Rusijos armijos medicininį aprūpinimą ir apgyvendinimą. 

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2297 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Rusijos opozicijos leidinys „Svarbios istorijos“ rašo, kad Ivanovas įtariamas valstybės išdavyste. Peskovas paragino Rusijos žiniasklaidą nutraukti visas spekuliacijas apie T. Ivanovą ir jo suėmimą. 

Ukrainos žvalgybos valdyba teigia, kad Kremlius sulaikė Ivanovą po to, kai Ukrainos žvalgyba 2024 m. kovo mėn. įsilaužė į Rusijos gynybos ministerijos tinklus ir nutekino informaciją apie Šoigu pavaduotoją. Teigiama, kad Kremlius tariamai jau seniai žinojo apie Ivanovo korupciją.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad Ivanovo suėmimas yra Kremliaus susiskaldymo skandalų dalis. Kai kurie neatmeta, kad Ivanovo suėmimas yra Kremliaus bandymas apriboti Šoigu galią ir įtaką Rusijos gynybos ministerijoje po to, kai buvo „numalšintas“ Prigožino maištas. 

 

Kai kas teigia, kad už Ivanovo suėmimo stovi Rusijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovo pavaduotojas Aleksejevas, nes tarp jų kilo konfliktas. Kiti sako, kad būtent Medvedevas tokiais veiksmais nori atimti iš Šoigu įgaliojimus.

Treti tvirtina, kad už Ivanovo asmeniškai stovi oligarchas Timčenka, kuris Šoigu pavaduotoją nuolat gynė prieš Putiną. O su „Wagner“ susijęs Z-blogeris teigė, kad Ivanovas priklauso tai Kremliaus daliai, kuri pasisako už „minkštą pasitraukimą“ iš karo Ukrainoje. 

 

Dauguma Rusijos karo korespondentų mano, kad Ivanovo suėmimas yra pirmas žingsnis siekiant išvalyti gretas Rusijos gynybos ministerijoje.

Kita vertus, Rusijos ultranacionalistai tinklaraštininkai džiaugiasi Ivanovo suėmimu. Jie teigia, kad šis žingsnis rodo, jog galima atvirai kritikuoti Rusijos gynybos ministeriją. Tačiau „Rybar“ kilo abejonių, nes galvų nuo karo Ukrainoje pradžios šioje ministerijoje nulėkė daug, bet situacija iš esmės nepasikeitė. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(6)
(81)

Komentarai ()