„Padidinti spaudimą.“ Rusams pasislėpti nebepavyks  ()

„The New York Times“ žurnalistų straipsnis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© cagrikarip (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-missile-launcher-8430402/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-26 „Padidinti spaudimą.“ Rusams pasislėpti nebepavyks  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamentas prakalbo apie galimybę aprūpinti Ukrainą tolimojo nuotolio ATACMS tipo raketomis. Šios ginkluotės perdavimo tikslas – padidinti spaudimą Rusijos armijai ten, kur Ukrainos kariuomenė anksčiau negalėjo pasiekti.

Dienraščio „The New York Times“ žurnalistai pažymėjo, kad ATACMS tipo raketos galėtų prasiskverbti giliau į Rusijos okupuotas Ukrainos dalis ir taikytis į Rusijos armijos aprūpinimo centrus pietryčiuose.

Leidinys pabrėžė, kad Ukraina pagaliau gavo ilgesnio nuotolio kariuomenės taktinių raketų sistemų versiją ATACMS, kuri gali nuskrieti apie 305 km atstumą. Anksčiau Jungtinės Valstijos tiekė Ukrainai sistemos versiją, kurios veikimo nuotolis yra 160 kilometrų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami suktukų rinkiniai, 10in1 šakotuvai, litavimo stotelės, SUP irklentės, išmanieji telefonai ir kt. (Video)
2878 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

2) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

3) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

4) „Drillpro 8898-EU“ - litavimo stotelė su karšto oro šildytuvu

5) „FunWater SUPTH04A“ - pripučia SUP irklentė

6) „HOTWAV W11“ - tvirtasis išmanusis su 20800mAh baterija ir Android 13

Išsamiau

JAV nacionalinio saugumo pareigūnai teigė, kad didžioji dalis ilgai atidėliojamų tiekti ginklų pirmiausia turėjo būti skirta Ukrainos gynybai stiprinti. Tačiau galiausiai nuspręsta perduoti ginklus, skirtus priešo taikiniams naikinti.

„Naujųjų tolimojo nuotolio sistemų tikslas – padidinti spaudimą Krymui, Rusijos oro ir sausumos pajėgų centrui, kur Rusija dabar turi tiekimo centrus“, – pasakė aukštas Pentagono pareigūnas.

Pentagono pareigūnai atsisakė nurodyti tikslų į Ukrainą išsiųstų tolimojo nuotolio sistemų skaičių. Tačiau žinoma, kad J. Bideno administracija slapta siuntė ilgesnio nuotolio ATACMS ir jos buvo dalis 300 mln. dolerių siuntos, apie kurią buvo paskelbta 2024 m. kovo mėn.

 

Pasak aukšto rango JAV pareigūno, Ukraina panaudojo ilgesnio nuotolio raketas, kad smogtų Rusijos pajėgoms Berdiansko uostamiestyje.

Be to, Ukrainos socialinė žiniasklaida pranešė apie didelius gaisrus ir sprogimus praėjusią savaitę kariniame aerodrome Džankojuje Kryme, kuris, dviejų JAV pareigūnų teigimu, buvo ilgo nuotolio ATACMS taikinys. Tą vakarą Ukrainos prezidentas  Zelenskis savo kalboje padėkojo generolui Syrskiui, tačiau atakos smulkmenų nedetalizavo.

„Vienas iš dalykų, kuriais įsitikinome, yra tai, kad kai Ukraina gauna ginklų, jie gali būti veiksmingi“, – sakė JAV kariuomenės Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Charlesas C. Brownas jaunesnysis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(3)
(41)

Komentarai ()