Reakcija žaibiška. „Plūsta rezervai.“ Netikėti įvykiai 2-5 km nuo sienos  ()

Ukrainos kariuomenė sėkmingai dislokavo gynybą netoli Charkivo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-12 Reakcija žaibiška. „Plūsta rezervai.“ Netikėti įvykiai 2-5 km nuo sienos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Charkivo kryptimi stabilizavosi. Rusijos Federacijos okupacinė kariuomenė sustabdyta 2-5 km nuo sienos.

Apie tai gegužės 11 dieną pranešė garsus Ukrainos žurnalistas, karo korespondentas Jurijus Butusovas.

Pasak jo, Ukrainos kariuomenė sėkmingai dislokavo gynybą netoli Charkivo, atremdama visas priešo atakas. Vienoje iš vietovių, kur Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pavyko labiau išsiveržti į priekį, Ukrainos pajėgos dislokuoja rezervus. Turbūt kalbame apie vietovę Lypcų kryptimi.

„Rusai bando naudoti infiltracijos taktiką, tai yra, jie ieško spragų mūsų kovinėse rikiuotėse su pėstininkų grupėmis, kurias remia aviacijos ir artilerijos smūgiai“, – sakė karo korespondentas.

[Vokietija] Fantastiški 21V suktukai-grąžtai tik 29€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 25+3 padėtys ir kt.
4072 5

Nuostabai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Jis pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos iki šiol atmušė visus šiuos bandymus, smogdamos priešo pėstininkams artilerija ir bepiločiais orlaiviais. Su amunicija ten problemų nėra.

Butusovo teigimu, per pastarąją parą šiame naujame fronto sektoriuje Ukrainos gynybos pajėgos sudegino iki 20 vienetų priešo technikos. Ir tai tik tie, kurie užfiksuoti vaizdo įrašuose. Tai yra, tikrieji Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai tikriausiai yra didesni.

Karo korespondentas pažymėjo, kad už šių fronto sektorių gynybą yra atsakingi patyrę vadai. Jie į situaciją reaguoja žaibiškai, perkeldami pastiprinimą į „silpnas“ vietas.

 

„Mūšis tęsiasi. Plūsta rezervai iš abiejų pusių“, – pareiškė Butusovas.

Pasak didžiosios daugumos karo ekspertų, vakarykštės kovos Charkivo kryptimi yra tik pradžia. Rusai zonduoja frontą, ieško silpnų vietų proveržiui. Okupantai per artimiausias porą savaičių sieks maksimalių rezultatų, pasinaudodami tuo, kad nauji amerikietiški ginklai dar nepasiekė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų fronto.

Taip pat galima teigti, kad grėsmė rusams užgrobti Charkivą šiandien yra minimali. Rusijos ginkluotosios pajėgos neturi jėgų apsupti milijoninį miestą. Tikėtina, kad okupantai apsiribos kovomis pasienio zonose, bandydami atitraukti Ukrainos pajėgas iš kitų vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(6)
(132)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: