Ukraina jau ėmėsi veiksmų. Tragiškos prognozės okupantams. Ką skelbia ekspertai  ()

Karo studijų institutas skelbia savo prognozes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-12 Ukraina jau ėmėsi veiksmų. Tragiškos prognozės okupantams. Ką skelbia ekspertai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Rusija vargu ar užims antrą pagal dydį Ukrainos miestą Charkivą dėl nepakankamo kovinio veiksmingumo pajėgų skaičiaus, jos puolimo šioje srityje tikslas – sudaryti sąlygas pasiekti proveržį kitose Rytų Ukrainos vietose, kad Rusija galėtų pasistūmėti į priekį Donecko ir Luhansko srityse, rašo „Euromaidan Press“.

Karo studijų institutas (ISW) teigia, kad Rusijos karinė vadovybė „tikisi, kad šios strateginės pastangos pritraukti ir sutvirtinti Ukrainos pajėgas Charkivo kryptimi susilpnins bendrą Ukrainos gynybą ir leis Rusijos pajėgoms pasiekti proveržį bet kurioje vietovėje, kuri taps pažeidžiamiausia“.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3305 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau ISW ir toliau vertina, kad Rusijos pajėgoms greičiausiai bus sunku užimti patį Charkivo miestą, nes „Rusijos pastangos užimti Charkivo miestą pareikalautų ilgų pervažiavimų per atvirą vietovę tokiu mastu, kokio Rusijos pajėgos nevykdė nuo pat plataus masto invazijos pradžios“.

 

Balandžio 28 d. Ukrainos vyriausiasis vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis sakė, kad Ukrainos pajėgos dislokavo artilerijos ir tankų dalinius į „didžiausią grėsmę“ keliančias vietoves Charkivo kryptimi. Tuo tarpu Ukrainos gynybos ministerija gegužės 10 d. pranešė, kad Ukrainos pajėgos jau dislokavo papildomus rezervus gintis nuo Rusijos puolamosios operacijos šiaurinėje Charkivo srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(6)
(118)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: