[ŽTL] 16,6 mln. USD. Į Lietuvą atvyko papildomos prieštankinių raketų „Javelin“ atsargos (Foto)  (1)

Daugiau nei 20 proc. Lietuvos kariuomenės naujosios karinės įrangos ir ginkluotės sudaro pirkimai iš JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos Krašto apsaugos ministerija praneša, kad šią savaitę Lietuvos kariuomenei perduota nauja partija JAV gaminamų vidutinio nuotolio prieštankinių raketų paleidimo sistemos „Javelin“ raketų. Jomis, stiprinant Lietuvos kariuomenės pajėgumus, bus aprūpinti Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padaliniai. Gautos partijos vertė –  maždaug 16,6 mln. JAV dolerių.

Lietuvos kariuomenės atsargų papildymas sistemomis „Javelin“ tapo itin aktualus susidarius itin sudėtingai geopolitinei situacijai po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. 

[Vokietija] Net 530€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („LANPWR D5“)
2199 4

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jungtinės Amerikos Valstijos yra viena pagrindinių Lietuvos partnerių gynybos įrangos įsigijimų srityje: Lietuva iš JAV perka ne tik prieštankines raketų sistemas „Javelin“, bet ir šarvuotuosius visureigius JLTV, sraigtasparnius „Black Hawk“, raketines artilerijos sistemas HIMARS, AMRAAM raketas skirtas vidutinio nuotolio oro gynybos sistemoms NASAMS,  dronus „Switchblade“,  ir kt. Daugiau nei 20  proc. Lietuvos kariuomenės naujosios karinės įrangos ir ginkluotės sudaro būtent pirkimai iš JAV.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)