„Į Minską atvyko visi. Tiesiog visi. Tai yra blogai. Labai blogai!“ Kas vyksta  (4)

Gandai apie galimą Baltarusijos įsitraukimą į karą sklando jau seniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-26 „Į Minską atvyko visi. Tiesiog visi. Tai yra blogai. Labai blogai!“ Kas vyksta  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Baltarusijos gali būti atidarytas antrasis frontas.

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašė liaudies deputatas Jevhenijus Ševčenka, prieš karą skridęs į Minską deryboms su Aleksandru Lukašenka.

„Nenoriu eskaluoti situacijos, bet neatmetu, kad bus atvertas Rusijos ir Baltarusijos antras frontas. Ir tai ne apie Janukovyčių (šiandien Gomelio oro uoste nusileido buvusio prezidento lėktuvas „Dassault Falcon 900C“ – Red.). Kartu su Putinu į Minską atvyko visi. Tiesiog visi. Naujasis gynybos ministras ir pats Lavrovas. Tai yra blogai. Labai blogai!“ –  sakė Ševčenka.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4577 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Priminsime, kad gandai apie galimą Baltarusijos įsitraukimą į karą sklandė jau seniai, nuo pat plataus masto Rusijos Federacijos invazijos pradžios, nors iki šiol jie taip ir nepasitvirtino. Lukašenka neigė šiuos gandus.

Dabar Baltarusijos įsitraukimas į karą Ukrainai gali tapti kur kas didesne problema nei karo pradžioje, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra prastesnės būklės už Rusijos armiją ir turi ribotas atsargas. Naujo fronto atidarymas šias problemas labai paaštrins.

 

 

Tiesa, kol kas nėra ženklų, kad Baltarusija ruošia smogiamąsias pajėgas atakai prieš Ukrainą. Apie mobilizaciją respublikoje nieko nežinoma. Bet jei ji prasidės, tai bus pirmasis tikras signalas apie Baltarusijos įsitraukimo į karą galimybę.

Ukrainoje plačiai paplitusi nuomonė, kad gandų apie Minsko įsitraukimą į karą skleidimas yra speciali Kremliaus informacinė operacija, kuria siekiama priversti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas prie Baltarusijos sienos laikyti didelę karių grupę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(105)
(-74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)