Žudanti ataka. Į Krymą smogė visas Ukrainos arsenalas (Foto, Video)  ()

Sėkmingos nakties atakos metu ukrainiečiai nuskandino Rusijos laivą „Svajonė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 30-osios naktį ukrainiečiai įvykdė du didelius išpuolius Kryme, dėl kurių rusai patyrė skaudžių nuostolių. Atakoje buvo panaudoti karinio jūrų laivyno antvandeniniai dronai ir balistinės raketos.

Ukrainiečiai taikėsi į dvi vietas, iš kurių pirmoji buvo teritorija prie garsiojo Krymo tilto, o antroji – uostas Krymo šiaurės vakaruose, kur yra viena iš Rusijos pakrančių apsaugos dalinių bazių.

Ukrainos ir Rusijos pranešimai rodo, kad per Ukrainos ataką ATACMS raketomis buvo apgadinti du Rusijos keltai Kryme. Balistines raketas turėjo numušti Rusijos priešlėktuvinė gynyba (ji labai stipri tilto regione), tačiau krintančios skeveldros sugebėjo sugadinti du keltus, kurių vienas galiausiai nuskendo. Tai labai pablogino Rusijos galimybes aprūpinti Krymą per Kerčės sąsiaurį.

Verta paminėti, kad net ir sėkmingai numušus raketą, jos likučiai, galintys sverti iki kelių šimtų kilogramų, vis tiek nukrenta ant žemės. Pavyzdžiui, raketos MGM-140 ATACMS svoris yra maždaug 1 700 kg, iš kurių virš 500 kg tenka kovinei galvutei.

 

Ankstesniais mėnesiais ukrainiečiai taip pat naudojo priešlėktuvines raketas S-200 „Vega“ kaip improvizuotas balistines raketas. Tai labai didelės konstrukcijos, kurių svoris yra 7 tonos, iš kurių 217 kg yra skirta kovinei galvutei. Tačiau gali būti, kad vienetai, modifikuoti atakuoti antžeminius taikinius, galėjo turėti didesnį naikinamąjį potencialą.

Jei sujungsime kelių šimtų kilogramų masę su, pvz., 5 machų (1 715 m/s) greičiu, gausime labai didelės kinetinės energijos šiukšles, galinčias sukelti didelį sunaikinimą.

Antvandeniniai dronai medžioja rusų patrulinius laivus

Ukrainos karinio jūrų laivyno antvandeniniai dronai „Magura V5“ smogė dviems patruliniams kateriams KS-701 „Tunec“. Žemiau esančiame įraše matyti, kaip vienas iš antvandeninių dronų lekia link taikinio, išvengdamas ugnies iš Mi-24/35 sraigtasparnio pabūklo.

 

Tos pačios sėkmingos nakties atakos metu ukrainiečiai nuskandino Rusijos laivą „Svajonė“ (rus. „Мечта“). Įgulos nariai sugebėjo palikti laivą ir nenukentėjo.

Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas ASTRA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: