Brangiausias išpuolis Juodojoje jūroje. Kas nutiko  ()

„Ukrainos pajėgos nutraukia Rusijos logistiką Kryme iš abiejų pusių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 27 mėnesius trukusias atakas prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną okupuotame Kryme Ukraina nuskandino arba rimtai apgadino daugiau nei tuziną didelių karo laivų – visą trečdalį laivyno.

Susirūpinę dėl nuostolių Rusijos karinio jūrų laivyno vadai įsakė išlikusiems laivams trauktis ir persikelti į tariamai saugesnius pietų Rusijos uostus, rašo „Forbes“. Tačiau įsibrovėliai prie okupuoto pusiasalio krantų paliko dešimtis mažesnių minų ieškotojų, desantinių laivų ir patrulinių katerių – kasdienių operacijų aplink Krymą darbinius arklius. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo mirtiną dėmesį nukreipė į šiuos mažesnius taikinius.

Paskutinis išpuolis buvo bene brangiausias Juodosios jūros laivynui Kryme. Ankstų gegužės 30 d. rytą GUR karinio jūrų laivyno smogiamosios pajėgos išsiuntė savo antvandeninius bepiločius orlaivius „Magura V5“ pusiasalio vakaruose.

„Rusijos lėktuvai bandė juos perimti, bet bent keli perplaukė ir pasiekė įlanką. Išsigandę rusų kariai karštligiškai atidengė ugnį, bet reido sustabdyti jiems nepavyko", – rašo leidinys.

 

Dėl šios atakos nuskendo du kateriai KS-701 „Tunec“ tipo, dar du buvo apgadinti. Kaip minėta, tai yra penktadalis iš maždaug 20 KS-701. Pastebėtina, kad tą pačią dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos apgadino du Rusijos keltus, kurių pagrindinė misija – gabenti krovinius Kerčės sąsiauriu į rytinį Krymą.

Nors sunaikinti KS-701 neturėjo sunkiosios ginkluotės, jie vis dar naudingi, nes buvo naudojami logistinei pagalbai ir patruliavimui šalia pusiasalio esančiuose vandenyse.

 

Žurnalistai apibūdino KS-701 kaip vandens furgonus, skirtus pristatyti prekes iš pietų Rusijos į Krymą. Jie neveža atsargų, o veža paskutinius kelis kilometrus iki galutinės paskirties vietos.

„Todėl, kai Ukrainos sparnuotosios raketos ir ATACMS kenkia pagrindinėms tiekimo linijoms į Krymą. sutrikdo pagrindines tiekimo linijas į Krymą – didelius desantinius laivus, keltus, tiltus ir geležinkelius – Ukrainos antvandeniniai bepiločiai dronai siaubia pristatymo laivus, todėl Ukrainos pajėgos nutraukia Rusijos logistiką Kryme iš abiejų pusių“, – teigiama straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: