„Jis ėjo į priekį, bet užuot judėjęs į Rusiją, pasiekė Ukrainos pozicijas.“ Visiems šokas. Kas pateko į nelaisvę (Video)  ()

Ukrainos pajėgos sulaikė slovakų karį.


Sučiuptas karys
Sučiuptas karys
© Stop kadras | https://www.facebook.com/100008222733773/videos/1930748644025676/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos pilietis Jaroslavas Galajčikas, pasamdytas kovoti už Rusiją, buvo sugautas Ukrainos pajėgų po kovų Donecko srities Lymano miesto rajone.

Ukrainos žurnalistas Aleksandras Kačura apklausė sučiuptą J. Galajčíką. 

Netekusi karių Ukrainoje, Rusija, beviltiškai ieškodama daugiau kovotojų, verbuoja užsienio samdinius arba apgaudinėja užsienio civilius, melagingai žadėdama gerai apmokamas ne kovines pozicijas. Šis verbavimas vyksta visame pasaulyje, daugiausia nukreiptas į tokias ekonominių problemų turinčias šalis kaip Kuba, Nepalas ir Centrinės Azijos šalys, tai dalis platesnių Rusijos pastangų sustiprinti savo pajėgas.

J. Galajčikas buvo sučiuptas netoli Lymano miesto, kur, kaip įtariama, pasidavė po trečio išpuolio prieš savo dalinį ir smegenų sukrėtimo, patirto per kovą.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2300 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Kai kurie vaikinai, su kuriais jis buvo, krito ir nepasiekė to taško, kurį turėjo. Jis buvo medikas, turėjo evakuoti sužeistuosius. Kai jis patyrė viso kūno sukrėtimą, nuėjo link ukrainiečių pozicijų, kur rado tuščius apkasus. Jis ten slapstėsi, bet į tranšėją smogė dronas, dar kartą karys patyrė šoką. Jis ėjo į priekį, bet užuot judėjęs į Rusijos pusę, pasiekė Ukrainos pozicijas“, – apie J. Galajčíką „aktuality.sk“ pasakojo A. Kačura.

 

Iš pradžių J. Galajčikas buvo rusų okupuotoje Luhansko srities dalyje, kur tikino padėjęs pakrauti sunkvežimius. Tačiau A. Kačura pareiškė:

„Jis tvirtino, kad nedalyvauja kovinėje veikloje. Bet kaip rangovą, rusai išsiuntė jį į frontą, o tada jis pateko į puolimo zoną.“

 

Anot A. Kačuros, J. Galajčikas pasirašė sutartį su Rusijos gynybos ministerija Maskvoje, gaudamas apie 200 000 rublių (2 000 eurų) per mėnesį. Teigiama, kad J. Galajčíkas užsiverbavo į tarptautinį padalinį kartu su indais, nepaliečiais ir mongolais.

„Jis buvo vienintelis slovakas savo padalinyje. Vienintelis Europos Sąjungos pilietis. Ir kovotojai tyčiojosi iš jo sakydami, kad jis yra šnipas“, – pasakojo A. Kačura.

Pranešama, kad J. Galajčíkas nenori grįžti į Rusiją ir mieliau atliks bausmę Slovakijos kalėjime už tarnybą užsienio kariuomenėje, už kurią Slovakijoje gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(3)
(176)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()