„Rusija nebeturės tankų.“ Sensacinga žinia. Kas nutiko (Video)  ()

Kodėl ukrainiečiai pastaruoju metu sunaikina daug daugiau rusų tankų? Ką tai reiškia Rusijai?



© Armyinform.com.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Destroyed_T-90M_of_Russian_Army_3.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 „Rusija nebeturės tankų.“ Sensacinga žinia. Kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo pradžioje rusai puolė Ukrainą iš visų pusių. Frontas buvo ilgesnis, karštų taškų buvo daugiau, rusai neturėjo pasiruošę oro gynybos. Tada Ukrainos gynėjai sunaikino labai daug rusų technikos. Vėliau rusų šarvuočių technikos naikinimo tempai sumažėjo. Bet pastaruoju metu jie tiesiog šoko į viršų.

Ir tai nėra Ukrainos institucijų pateikiami duomenys. Atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikai tai mato vaizdo įrašuose ir nuotraukose. Rusų technika deginama labai sparčiai. Nuo 2024 metų kovo iki gegužės rusai prarado maždaug 390 tankų – tai 70 % daugiau nei per ankstesnius to paties ilgio laikotarpius. Dar įdomesni yra birželio pirmųjų dienų duomenys, kurie rodo, kad per pirmąsias dvi mėnesio dienas rusai prarado mažiausiai 37 tankus. Vėlgi, tai yra atvaizdais patvirtinami skaičiai, ne kažkokia pilka valstybinė statistika.

Kas vyksta? Na, rusų nuostolių sunkėjimą nulėmė kelios priežastys. Visų pirma, kaip apskaičiavo šveicarų „Neue Zürcher Zeitung“, rusai jau prarado daugiau tankų, nei turėjo aktyvioje tarnyboje prieš karą. Ne visi turėti aktyvūs tankai buvo pasiųsti į Ukrainą. Dalis turi likti Rusijoje, skirtingose jos dalyse. Taigi, tai reiškia, kad Rusija dabar pasikliauja iš ilgalaikio saugojimo aikštelių ištrauktais tankais. Jie paruošiami skubiai ir yra senesni. Ukrainiečiai vis dažniau naikina rusų T-62 ar dar senesnius tankų modelius, o ir tie patys T-80 ar net T-90 iš saugyklų atkeliauja ne tokie efektyvūs, kokie galėtų būti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2000W el. paspirtukai, 3in1 multimetrai, vaizdo projektoriai, SUP irklentės ir kt. (Video)
2640 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FNIRSI 2C23T“ - 3in1 osciloskopas, signalų generatorius ir multimetras

2) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

3) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

4) „Pixthink“ - 120 colių projektoriaus ekranas su stovu

5) „FunWater SUPFW05A“ - pripučia SUP irklentė

6) „BMAX B6 Power“ - mini PC, 16GB + 1TB, Windows 11

Išsamiau

Be to, ukrainiečiai ypatingai daug dėmesio skiria apgadintų rusų tankų sunaikinimui. Jie gali būti toliau nuo fronto linijos, netinkami kovai, apdegę, bet ukrainiečiai juos vis tiek naikina, kad rusai neturėtų galimybių juos sutaisyti. Galiausiai, rusų invazija į Charkivo sritį irgi padidino jų nuostolius.

Ar rusams baigsis tankai? Na, rusai turi tūkstančius senų tankų ilgalaikio saugojimo aikštelėse. Be to, ne visi tankai bus siunčiami sudeginimui į Ukrainą – Rusija nori išlaikyti tankų prie kitų savo sienų ir kitiems galimiems karams. Tankai baigsis tik tuo atveju, jei jų naikinimo tempas kurį laiką viršys gamybos/restauracijos tempą. Ir būtent tai ekspertai ir stebi – per porą pirmų birželio dienų rusai neteko daugiau tankų nei pagamina/atkuria per mėnesį. Vidutinis tankų naikinimo tempas tris kartus viršija gamybos. Tokiu tempu jau kitais metais Rusija nebeturės tankų, kuriuos galėtų siųsti į Ukrainą. Jų dar bus saugyklose, bet ne karių rankose.

 

Reikia pasakyti, kad ir anksčiau buvo prognozių, kad rusams baigsis tankai. Tačiau dabar tos prognozės yra pagrįstos ne oficialia popierine statistika, o patvirtinama vaizdine informacija. Ir jei Rusija suaktyvins kalbas apie paliaubas, karinių veiksmų pauzę, tai tik tam, kad spėtų pasigaminti/restauruoti daugiau tankų, nes dabar nepaisant visų pramonės pastangų aktyvių tankų Rusijoje mažėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(68)
(4)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: