„Sunaikinsime visame pasaulyje.“ Ukrainos spec. pajėgos atvyko į Siriją (Video)  ()

Ukrainos GUR specialiosios pajėgos kartu su vietos sukilėliais Sirijoje kovoja prieš Rusijos samdinius, kurie šalyje veikia nuo 2015 metų.


Rusijos Su-24 Sirijoje, 2015 m.
Rusijos Su-24 Sirijoje, 2015 m.
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/File:%D0%91%D1%83%D0%B4%D0%BD%D0%B8_%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BF%D1%8B_%D0%92%D0%9A%D0%A1_%D0%A0%D0%A4_%D0%BD%D0%B0_%D0%B0%

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 „Sunaikinsime visame pasaulyje.“ Ukrainos spec. pajėgos atvyko į Siriją (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Kyiv Post“.

Ukrainos laikraščio teigimu, GUR padalinys „Chimik“ Sirijoje kovoja su rusais nuo metų pradžios.

GUR šaltinis „Kyiv Post“ sakė, kad ukrainiečiai Sirijoje nuolat atakuoja Rusijos kontrolės punktus, karines kolonas, įtvirtinimus ir kitus taikinius. Išpuoliai vykdomi naudojant granatsvaidžius ir improvizuotus minosvaidžius. Be to, Ukrainos laikraštis gavo kovo mėnesį užfiksuotą vaizdo įrašą, patvirtinantį šiuos smūgius.

Aktyvios kovos vyksta pietinėje Sirijos dalyje, ypač Izraelio okupuotose Golano aukštumose, kur šiuo metu sutelktos Rusijos pajėgos. Tel Avivas kontroliuoja du trečdalius šios strateginės teritorijos. Ukrainos leidinys tiksliai nenurodė, kurioje teritorijoje veikia Ukrainos kariai.

[Vokietija] Iki 100€ pigiau nei Lietuvoje ir stulbinamos galimybės. Išskirtinis roboto dulkių siurblio pasiūlymas (Video, „Liectroux V3S Pro“)
1875 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Rusijos intervencija į Siriją prasidėjo 2015 metų rugsėjo 30 dieną. Sirijos pilietiniame kare Rusija remia Sirijos lyderio Basharo al Assado režimą. Per pirmuosius trejus metus, anot BBC, operacijoje dalyvavo 63 000 Rusijos karių.

Tačiau neaišku, kiek jų šiuo metu yra šalyje, juolab kad 2022 metų rudenį Maskva dalį savo karių iš Sirijos perkėlė į Ukrainą. Tuo pat metu rusai Sirijoje atidarė keletą centrų, kuriuose buvo verbuojami Sirijos samdiniai. Šie kariai vėliau gauna Rusijos pasus ir yra mobilizuojami į Rusijos ginkluotąsias pajėgas.

 

Žinia apie Ukrainos įsitraukimą į Siriją pasirodė praėjus maždaug metams po to, kai GUR vadovas Kyrylo Budanovas pažadėjo „sunaikinti Rusijos karo nusikaltėlius visame pasaulyje, kad ir kur jie būtų“. Be Sirijos, GUR daliniai taip pat veikia Sudane, kur taikosi į buvusius „Wagner“ samdinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()