„Ukraina gaus.“ Rusų košmaras. Ką pareiškė NATO  ()

„Ukrainiečiai inovacijas kuria labai greitai.“


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=806690651644015&set=pcb.806690904977323

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO planuoja plėsti bendradarbiavimą su Ukraina gynybos technologijų srityje ir labiau dalintis žvalgybos informacija apie Rusijos elektroninio karo pajėgumus, kai kurioms Aljanso narėms panaikinus suvaržymus Kyjivo gebėjimui kariauti.

Kaip pažymėjo „Bloomberg“, konfliktas paskatino Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją skirti daugiau išteklių kibernetinio saugumo atgrasymui ir Rusijos karinių technologijų sekimui, šią savaitę žurnalistams sakė generalinio sekretoriaus padėjėjas Davidas van Weelis.

„Ukrainiečiai inovacijas kuria labai greitai“, – antradienį Krokuvoje, Lenkijoje, sakė jis. „Bet, žinoma, rusai nėra kvaili. Tai reiškia, kad naujovės mūšio lauke nėra statiškas dalykas. Tai panašu į šachmatus.“

[Vokietija] Iki 100€ pigiau nei Lietuvoje ir stulbinamos galimybės. Išskirtinis roboto dulkių siurblio pasiūlymas (Video, „Liectroux V3S Pro“)
1892 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Dėl pastarojo meto Rusijos pažangos Ukrainos sąjungininkės sušvelnino savo tiekiamų ginklų apribojimus, o JAV ir Vokietija pirmą kartą leido atakas Rusijos teritorijoje. Tokie smūgiai anksčiau buvo uždrausti, nes buvo bijoma šalies, turinčios didžiausią branduolinį arsenalą.

D. van Weelio teigimu, susitarimas, nustatantis naujas keitimosi informacija sąlygas, įskaitant dronų tiekimo grandines, bus baigtas laiku iki Aljanso viršūnių susitikimo Vašingtone.

Vienas iš programos tikslų yra padėti Ukrainai tapti didelio masto technologijų tiekėja pasibaigus karui. NATO taip pat nori atkartoti spartų kai kurių technologijų diegimą šalyje, prasidėjus karui, sakė D. van Weelis.

 

D. van Weelis kalbėjo inauguraciniame Gynybos novatorių forume – konferencijoje, kurioje dalyvavo Kyjivo, Briuselio ir Pentagono atstovai, taip pat dešimtys startuolių, kuriančių mūšio lauko įrangą.

Konferencijoje NATO ir JAV pareigūnai dažnai su pavydu atkreipdavo dėmesį į spartų technologijų vystymąsi Ukrainoje, kilus karui.

Vienas iš tokių pavyzdžių yra ukrainiečių karinė strategija technologiniais pranašumais atremti didesnes Rusijos pajėgas. Ukraina eksperimentuoja su DI diegimu dronuose.

 

Kitas pavyzdys – lengvas apsiaustas, kuris blokuoja kūno šilumos emisiją, todėl kariai tampa nematomi terminio vaizdo įtaisams. Naująją maskavimo technologiją sukūrė „Brave1“, Ukrainos startuolis, jungiantis novatorius su šalies gynybos poreikiais.

Aleksas Borniakovas, Ukrainos technologijų viceministras, žurnalistams Krokuvoje tiesiai šviesiai išsakė savo šalies požiūrį į naujovių pirkimus: „Tai labai paprasta“, – sakė jis. „Jei tai žudo rusus, mes tai perkame“.

Pasak NATO ir Ukrainos pareigūnų, RF technologijų strategija labai priklauso nuo dronų pirkimo iš Irano ir komponentų iš Kinijos. Rusijos kariuomenė apėjo sankcijas pirkdama Vakarų technologijas per trečiųjų šalių pardavėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()