Tai ne F-16. Šiais metais Ukraina gaus ypatingai galingus Vakarų naikintuvus  ()

Ukrainos pilotai bus mokomi Prancūzijoje.


„Mirage 2000“
„Mirage 2000“
© SRA GREG L. DAVIS (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mirage_2000C_in-flight_2_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 6 d. Emmanuelis Macronas paskelbė, kad per metus Ukrainai perduos naikintuvus „Mirage 2000-5“. Jis pridūrė, kad Ukrainos pilotai bus mokomi Prancūzijoje.

„Nuo rytojaus pradėsime programą, skirtą pilotams rengti ir vėliau perduosime šiuos orlaivius“, – sakė Prancūzijos prezidentas.

E. Macronas nenurodė tikslaus kiekio lėktuvų, kuriuos Prancūzija parduos Ukrainai, nes jo šalis „kuria koaliciją su kitais partneriais“.

Šales tikslas yra apmokyti pilotus „jau šią vasarą“, „penkis ar šešis mėnesius“, kad iki „metų pabaigos“ būtų „pilotų ir lėktuvų“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2000W el. paspirtukai, 3in1 multimetrai, vaizdo projektoriai, SUP irklentės ir kt. (Video)
2543 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FNIRSI 2C23T“ - 3in1 osciloskopas, signalų generatorius ir multimetras

2) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

3) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

4) „Pixthink“ - 120 colių projektoriaus ekranas su stovu

5) „FunWater SUPFW05A“ - pripučia SUP irklentė

6) „BMAX B6 Power“ - mini PC, 16GB + 1TB, Windows 11

Išsamiau

„Būtent Prancūzijoje apmokysime pilotus“, – sakė Prancūzijos valstybės vadovas ir patikino, kad Ukrainos teritorijoje nėra prancūzų karo instruktorių. Nors yra Kyjivo „prašymas, kad Vakarų specialistai atvyktų į Ukrainą“.

Jis sakė to nelaikantis konflikto „eskalavimo veiksniu“, bet reikia, kad tai būtų „kolektyvinis sprendimas koalicijoje“. Prancūzija taip pat planuoja apmokyti 4500 Ukrainos karių, pareiškė Emmanuelis Macronas.

 

Rusija antradienį pareiškė negalinti atmesti galimybės, kad jos pajėgos smogs prancūzų instruktoriams Ukrainos žemėje. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pakartojo tokius teiginius, pabrėždamas, kad instruktorių tautybė nėra svarbi ir jiems nebus suteikta jokia ypatinga apsauga.

Emmanuelis Macronas penktadienį, birželio 7 d., kitą dieną po sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje 80-ųjų metinių minėjimo, Eliziejaus rūmuose priims savo kolegą iš Ukrainos Volodymyrą Zelenskį, kad aptartų „Ukrainos poreikius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()