[ŽT] 280 000 karių pasiruošę stoti į kovą. Tai ne Ukraina. Prie sienos su Rusija sukaupta milžiniška kariuomenė  (7)

Rusija savo pašonėje turi gerai pasiruošusią kaimynę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija, su Rusija besiribojanti NATO narė, neplanuoja kviesti JAV ar kitų sąjungininkų karių nuolatiniam dislokavimui savo teritorijoje, nes šalis turi didelį skaičių rezervistų, pasirengusių mobilizuotis, birželio 6 d. pareiškė Suomijos prezidentas Alexanderis Stubbas.

Noriu paneigti mintį, kad mes čia atgabensime NATO karines brigadas ar amerikiečių kariuomenę, – sakė A. Stubbas spaudos konferencijoje Helsinkyje su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, kurį cituoja „Defense News“. – Visada primenu mūsų tarptautiniams draugams, kad turime 280 000 vyrų ir moterų rezerve, kurie gali būti mobilizuoti karo metu.

Suomija, kuri nuo 2023 m. balandžio mėn. yra NATO narė, turi 1 300 km sieną su Rusija. Dabar siena uždaryta dėl susirūpinimo, ypač Šiaurės ir Baltijos šalyse, kad Rusija intensyvina sabotažo veiksmus ir naudoja migraciją kaip ginklą sienos perėjimo punktuose.

„Geriausias būdas užkirsti kelią karui – jam pasirengti“, – sakė A. Stubbas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(347)
(14)
(333)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)