„Saturn“ daugiau neišplauks. Ką paskandino Ukraina (Video)  ()

Ukraina okupuoto Krymo šiaurės vakaruose įvykdė dar vieną jūrinio bepiločio ataką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 „Saturn“ daugiau neišplauks. Ką paskandino Ukraina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. birželio 6 d. Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos 9-ojo skyriaus specialusis padalinys sėkmingai smogė į Rusijos „Saturn“ vilkiką laikinai užimtame Kryme. Paskelbtas operacijos vaizdo įrašas.

Kadangi Ukrainos karinio jūrų laivyno praktiškai nėra, ukrainiečiai naudoja raketas ir naujai sukurtą įvairių jūrinių dronų parką, kad atremtų Rusijos dominavimą Juodojoje jūroje. Dėl šios taktikos buvo sunaikinta arba padaryta didelė žala mažiausiai 17 Rusijos Juodosios jūros laivyno laivų, įskaitant laivyno flagmano „Moskva“ nuskandinimą viso masto karo pradžioje.

Dėl operacijos Panskės ežero vandenyse buvo sunaikintas dar vienas Rusijos okupacinėms pajėgoms priklausęs laivas. Panskės ežeras yra tarp Mižvodnės ir Čornomorsko, okupuoto Krymo šiaurės rytuose.

 

Vyriausioji žvalgybos valdyba pabrėžė, kad naikinantis ugnies smūgis buvo surengtas sėkmingai pramušus okupantų sukurtą gynybinių kliūčių liniją Juodosios jūros vandenyse.

„Project 498“ vilkikai, žinomi kaip „Saturn“ arba „Proteus“ tipo, yra uosto laivai vilkikai. Juos naudojo įvairios civilinės uosto tarnybos ir karinio jūrų laivyno bazių aptarnavimo tarnybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: