3 skirtingi miestai dega tuo pačiu metu. Ukraina pleškino Rusiją (Video)  ()

Ukrainos pareigūnai nepatvirtino ir nepaneigė nė vieno išpuolio.


Gaisras naftos perdirbimo gamykloje
Gaisras naftos perdirbimo gamykloje
© Stop kadras | https://x.com/EuromaidanPress/status/1798636506766344298/video/3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina tariamai birželio 6 d. naktį bepiločiais orlaiviais smogė trims degalų objektams Rusijoje – gamykloms Novošachtinske ir Slavianske prie Kubanės bei talpyklai netoli Stary Oskol.

Per pastaruosius tris mėnesius Ukraina suintensyvino bepiločių orlaivių atakas prieš Rusijos naftos pramonę, smarkiai sutrikdydama Rusijos kariuomenei itin svarbių degalų tiekimą, o kartu mažindama Kremliaus eksporto pajamas.

Praėjusią naktį Rusijos Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas pranešė apie bepiločio orlaivio ataką naftos perdirbimo gamyklai Novošachtinske, esančioje mažiau nei 10 kilometrų nuo Rusijos sienos su okupuota Ukrainos Luhansko srities dalimi ir apie 150 km nuo fronto linijos.

„Drono ataka sukėlė gaisrą Novošachtinsko naftos produktų gamykloje. Joje dirba greitosios pagalbos tarnybos. Informacija apie aukas tikslinama“,rašė jis ir vėliau pridūrė, kad gaisras išsiplėtė iki 50 kvadratinių metrų, o gesinimo darbai buvo laikinai sustabdyti dėl vėlesnio išpuolio.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2000W el. paspirtukai, 3in1 multimetrai, vaizdo projektoriai, SUP irklentės ir kt. (Video)
2594 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FNIRSI 2C23T“ - 3in1 osciloskopas, signalų generatorius ir multimetras

2) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

3) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

4) „Pixthink“ - 120 colių projektoriaus ekranas su stovu

5) „FunWater SUPFW05A“ - pripučia SUP irklentė

6) „BMAX B6 Power“ - mini PC, 16GB + 1TB, Windows 11

Išsamiau

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kad objekte kilo didžiulis gaisras.

 

Vėliau gubernatorius tvirtino, kad gaisras naftos perdirbimo gamykloje buvo sutramdytas 100 kvadratinių metrų plote ir užgesintas 4:00 val.

Novošachtinsko naftos produktų gamyklą ir anksčiau kovo mėnesį atakavo Ukrainos bepiločiai orlaiviai. Dėl atakos buvo uždarytos gamyklos technologinės patalpos. Dar du išpuoliai prieš gamyklą įvyko 2022 m. birželį ir 2023 m. gegužę.

Taip pat praėjusią naktį Rusijos Belgorodo srities valdžia pranešė apie bepiločio orlaivio ataką prieš kitą kuro objektą.

„Ukraina panaudojo droną-kamikadzę, kad užpultų naftos sandėlį Stary Oskol rajono teritorijoje. Dėl sprogimo užsidegė viena iš talpų. Gaisrą skubiai užgesino keturios ugniagesių komandos. Sprogimo banga išmušė apsaugos pastato langus. Aukų nebuvo“, – sakė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

 

NASA FIRMS žemėlapis taip pat rodo karščio anomalijas naftos perdirbimo gamyklos Slaviansko prie Kubanės, pietvakarių Rusijos Krasnodaro krašte, patalpose. Tačiau regioninės valdžios institucijos ir Rusijos  kanalai šios žinutės  paskelbimo metu nepranešė apie jokius išpuolius prieš objektą.

Ankstesnis išpuolis prieš naftos perdirbimo gamyklą Slaviansko prie Kubanės mieste įvyko gegužės 19 d.

Kaip įprasta, Ukrainos pareigūnai nepatvirtino ir nepaneigė nė vieno išpuolio. Remiantis neoficialiais pranešimais, prie tokių atakų prisidėjo Ukrainos saugumo tarnyba ir Pagrindinė žvalgybos valdyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()