17 mln. eurų. Iki 25 tonų. Lietuvos kariuomenės reikmėms perduoti sunkiasvoriai krautuvai  ()

Sunkiasvoriai krautuvai yra skirti sunkiesiems kroviniams, konteineriams, amunicijai ir technikai iki 25 tonų svorio krauti, sunkiosios kovinės technikos remontui atlikti bei kitoms inžinerinėms ir poligonų priežiūros užduotims vykdyti.



© KAM nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunkiasvoriai, 25 tonų kėlimo galią turintys krautuvai, skirti įvairioms logistinėms užduotims vykdyti, perduoti Lietuvos kariuomenės logistikos vienetams. Italijos gamintojo „Magni“ sunkiasvorės krovos technikos įsigyta už 17 mln. eurų (su PVM).

„Modernizacijos projektų įgyvendinimas pakėlė Lietuvos kariuomenę į naują kokybinį lygį. Kad dar labiau susistiprintume Lietuvos kariuomenę, reikia įsigyti ne tik NATO reikalavimus atitinkančios ginkluotės ar vidutinio nuotolio oro gynybos sistemų. Turi būti vykdomi ir kiti svarbūs pirkimai – nuo artilerijos sistemų iki įvairios logistinės ir inžinerinės technikos. Modernizacija turi apimti visus reikalingus aspektus“, – sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3529

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Sunkiasvoriai krautuvai yra skirti sunkiesiems kroviniams, konteineriams, amunicijai ir technikai iki 25 tonų svorio krauti, sunkiosios kovinės technikos remontui atlikti bei kitoms inžinerinėms ir poligonų priežiūros užduotims vykdyti. Be to, šie krautuvai yra nepamainoma technika greitiems pilnų konteinerių užkrovimo ar nukrovimo nuo platforminių sunkvežimių darbams.

 

Sunkiasvorių krautuvų įsigijimo sutartis pasirašyta 2023 m. sausio mėn., o iki 2024 m. birželio Lietuvos kariuomenei pristatyta visa sutarties rėmuose numatyta krautuvų apimtis. Įsigijimą vykdė Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos.

Siekdama modernizuoti Lietuvos kariuomenę, Krašto apsaugos ministerija investuoja ir į Lietuvos kariuomenės autoparko atnaujinimą reikalinga technika. 2024 m. Lietuvos kariuomenės modernizacijai numatyta skirti daugiau kaip 45 proc. gynybos biudžeto arba beveik 1 mlrd. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: KAM
KAM
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()