Audra pasienyje. Lietuvos pasieniečiai atidengė ugnį. Ką daro Baltarusija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2024-06-03 08:00
pagarba. Taip blet ir reik tiem pyderam . Tik kas per nesamone kad vasltybe turejo moket 30k mamai. Jus gal keiskit istatyumus.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-04 00:39
Nu n* kas šituos skiedalus parašė? Galimai bandė partrenkti pareigūną? Galimai pareigūnas gal bandė sustabdyti auto su savo kūnu? Kokią dar paskutinę akimirką? Esmė yra: kada pastebėtas automobilis, kada suprasta, kad jo veiksmai yra neteisėti (turėjo girdėt sirenas ano auto), kokių veiksmų ėmeisi norėdamas apsaugoti save nuo artėjančio automobilio ir galiausiai kiek įspėjamųjų šūvių paleido (0!). Dar lieka neaišku ar čia tas pats šovė, kuris pėsčias ir buvo ar vis gi šauta iš važiuojančio auto. Dar šitas įvykis parodo kokia prasta yra sienų apsauga. Ir prie viso to matau, kad vaizdeliui pagražinti, buvo pasitelkta "apjuodinkim auką" strategiją. Tiesa, prieš imantis šių "šaudymo veiksmų" apie įtariamąjį jokios informacijos galėjo ir nebūti (nes gi niekas nežinojo kas ten ką daro). Tad tie visi "pareigūnams puikiai žinomas" nėra argumentas panaudoti tarnybinį ginklą! Iš principo manau, kad žmogus buvo nužudytas dėl neprofesonalaus pareigūno elgesio: tiesiog didelis EGO - noras parodyti koks aš kietas su šautuvėliu privedė prie to, kad nebeliko kam parodyti. Kaip policija vaikosi per gyvenvietę sustoti vengiančius automobilius, galime pasižiūrėti per Farus, bet tarnybiniai ginklai ten nėra naudojami, nors veiksmas dažniausiai vyksta didmiestyje (ne kažkokiam kaime 21val vakaro).
donatasv 2024-06-04 07:11
Paprasčiausiai žmogau nesupranti ką reiškia sulaikinėt tokius gyvenimo atmatas. Pamato švyturėlius jie nežiūri nieko taranuoja pareigūnų mašinas, lekia 200/250 km/h greičiu ir jiems px, kad užmus pakelėja esančius pareigūnus, šeimas važiuojančias namo, pirma bėgsiu paskui galvosiu toks jų šūkis. Apšaudo kontrabandininkus jie ten pastoviai ir įsakymus gauna užsitverti, pasiruošti sulaikymui, kad nepraslystų bėglys bet tie padugnės grioviais, žmonių kiemais, kiaurai tvoras varo, kad tik pabėgt tai čia px? Šį kartą napavyko šūvis ir gerai lai būna pavyzdys kietiems padugnėm, jei leki taranuot kitus žmones kaip kėglius ant kelio gausi kulką.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-04 12:02
Demonizuoji situaciją - nieko panašaus nebuvo!!! Aš tokiu pačiu stiliumi galiu apie tave parašyt: tie žmonės vieni iš kitų vagia, prievartauja, kankina, žudo, niokoja planetą, švaisto jos resursus, teršia vandenynus, kerta miškus.. Turėt reikalų su žmogumi tai blogiau nei su velniu. Žmogui šioje žemėje ne vieta - eliminuot juos visus! Jautiesi nuekuo dėtas? F**k you - tai tavo rasė ir tai tavo asmeninė atsakomybė!
DeividasDeividas1 2024-06-04 15:20
Kitas žinomas atvejis, kai bėglys bėgdamas užsimuša, bet buvo komentuojančių jog pareigūnai yra kalti, nes vijosi. Nesigilindami, jog tai toks pareigūnų darbas. Tamstos artimuosius jei bėglys pervažiuotų, ką čia komentuotum? Šiame atvejyje aš matau, kad nudėjo parazitą, todėl Lietuvoje visiems gyventi tapo saugiau
Hmz 2024-06-04 16:47
Ir kokia gi turėtų būti sienų apsauga, kad tau įtiktų? Turi gerosios praktikos pavyzdžių?
immortallt 2024-06-04 17:05
Jei bėga - pilna teisė atidengti ugnį iš automatinių ginklų tol, kol transporto priemonė sustos. Pasirenkant vietą, kad kuo mažesnė tikimybė aplinkiniams nukentėti. Jei bėga, potencialiai veža lavoną, ginklus, žalius žmogeliukus ar ką tik nori. Jei žinos, kad bėgant, po įspėjamojo šūvio būsi lavonas nuo automatinio ginklo tiek apkabų, kiek reikės, norinčių bėgti sumažės keliolika kartų. Liks pavieniai prisivarširavę narkotinių medžiagų. O išmoką mamai skyrė, tada mamai ir už sūnaus sukeltą žalą kompensaciją sumokėti - akcizus už nelegaliai importuotas prekes, PVM'ą, gaudynių kainą, psichologo konsultacijas pareigūnams ir t.t. Bijau kad teks ir namus parduoti. Pareigūnui reikia premiją skirti. Recedivystas nekaltas - geras bairis.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-04 17:30
Nu jūs nekliedėkit su tais sušaudymais! Kad ir koks bebūtų "finansinis" nusikaltimas, niekas nenusipelnė už tai mirti! Priežastis, kodėl tokie nusikaltimai vyksta, yra tavo, mano ir visų kitų šios visuomenės piliečių darbo ir kultūrinio gyvenimo bendras rezultatas. Tad iš principo tai reiškia ir mūsų bendrą atsakomybę. Kodėl? Nes taip veikia pasaulis. Niekas į šį gyvenimą neateina su idėja, kad užaugęs bus vagis. To žmogus išmoksta iš visuomenės: iš to kaip jį auklėjo tėvai, iš mokyklos, iš draugų, galiausiai dėl politinės ar finansinės situacijos. Tad tai ką jūs dabar sakot, kad neva tokius "parazitus" reikia žudyti, tai būtent tą jūs ir puoselėjat ir paliekat sekančioms kartoms! Asmeniškai aš tai vadinu "rusišku stiliumi" kur problemos sprendžiamos "kapojant galvas". Ir jeigu mes puoselėsim tokią kultūrą, tai mūsų anūkai turės tokią pat kultūrą, kokią dabar turi Rusija: viską susprogdinti ir visus išžudyti. Labai tikiuosi, kad teismas vadovausis faktais, o ne "baimėmis", kad bus sąžiningai įvertintos visos aplinkybės ir bus priimtas sąžiningas sprendimas šioje byloje. Tai, kad žmogus vaikšto su valstybės pareigūno uniforma, dar nereiškia, kad jis pasielgė teisėtai ir moraliai atsakingai. Gali to kontrabandininko nemėgti - viskas ok. Bet jo nužudymas yra paskutinis dalykas, kurio jis nusipelnė šioje situacijoje.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-04 17:41
Teisės aktai ką sako. https://www.infolex.lt/teise/DocumentSi ... &StrNr=49# Esu įsitikinęs, kad bus bandoma primesti, kad buvo sukeltas pavojus pareigūno gyvybei tuo metu, kai neva jo vos nepartrenkė. Tačiau ginklo panaudojimas jau buvo po šio įvykio, tad iš principo tai nėra tikslinga! Galiausiai gali būti bandoma primesti, kad pareigūnas buvo "efekto būsenoj", ko pasekoje jo veiksmai nebuvo gerai apgalvoti. O tai tikrai galėjo būt. Tačiau toks veiksmas taip pat turi nešti kažkokią atsakomybę, pvz. nušalinimą nuo pareigų.
Pumper 2024-06-04 20:11
O iš kur tu žinai, kad ten tik finansinis nusikaltimas, jei dar nesustabdei ir neįsitikinai, kodėl bėga? O jei nušauti - vienintelis būdas tai sužinoti, tai čia jau žulekėlio bėdos.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-06-04 22:26
Reikia mokėt atskirti tai kas patinka nuo to kas teisinga! Man irgi nepatinka korupcija, mane irgi veikia pavydas, kai kažkoks vagis gyvena geriau (materialiai) už mane, bet tai man nesuteikia teisės nužudyti tą žmogų. Už savo finansinę situaciją esu atsakingas tik aš pats ir niekas kitas: jeigu kažkur gyvenime susimoviau, tai yra mano kaltė, o ne valstybės, darbdavio, ar kažko kito. Žmogus turi būti suinteresuotas saugoti gyvybę, o ne ją naikinti. Tai jei jau paėmei į ranktas ginklą, tai naudok jį taip kaip numato teisės aktai (jei jau moralinio kodelso neužtenka!), o ne taip kaip sako tavo supistas EGO!
HardAxe 2024-06-04 23:05
nu jei policija stabdo ir vaikosi 10 minuciu, tai gal jau legalu saudyt nesitaikant i galva? Sauti kai nematai kad stabdo - ok, gal nereikia. Bet kai padidines greiti begi slaluma? Tarp tokiu veikeju per savaite paplinta policijos naujienos. Ar gaudo, ar saudo, jeigu leki su mocu vejasi, palieka ir t.t. Jeigu policijos pareigunas taves teisetai reikalauja sustoti, nu tai mol tegu eskaluoja veiksmus tol, kol busi sustabdytas, kaip USA. mazes beganciu, vazinejanciu isgerus ir kontrabandos, normaliu vairuotoju tas nepalies...
Dannas3 2024-06-04 23:13
Nu nlb mates, kad per gaudynes saudytu. Gal policininkams ir pasienieciams galioja skirtingos taisykles del ginklo panaudojimo? Del ko abejociau ir cia labiau sutikciau su Mindaugu, nei su emociju trydom apie saudymus. Labai lengva poto piknaudziaut butu galima pradet tuo, kur ribos labai pilkos butu.
donatasv 2024-06-04 23:25
Nieko nedemonizuoju, iš patirties rašau. Kai nesi susidūręs tai pezi vėjus. Pats mačiau kaip per metus sudaužo 3 transporto priemones. Nežinodami kaip susitvarkyt tvėrė ant viaduko avinai vistiek prasimušt taranuodami bandė. Geriau patylėk jei neturi patirties.
Xdmin 2024-06-05 10:14
Manau didesne problema, kad pagavus, per greitai iseina i laisve. Jei zmogus gerai zinomas teisesaugai, dares daug tyciniu nusikaltimu, kodel jis laisvas? Kodel be apykojes? O pagauti nebutina cia ir dabar, pakelk drona ir sek is oro. Su saudymu reikia atsargiai, nes gausis kaip Amerikoje po to.
HardAxe 2024-06-05 11:53
o tu ivesk privaloma komunikacija. leidimas is centro + bent du patruliai ir gali pradeti saudyti. Nu realybej jeigu begi, viskas eskaluojasi kol galiausiai arba esi pagautas, arba nusautas. Gal bausmes uz begima per mazos? Dronai tikrai gera mintis. Svedijoj malmej jau pristate dronu strateginese vietose, policia nuotoliniu budu gali bet kuri pasikelti ir atskristi i ivykio vieta. Miske masinu gal neuzvaikysi, bet kokiem gaujos nariam su motoroleriais turetu but pats tas.
Absoliutas 2024-06-05 16:46
Jeigu policija STABDO reikia stoti. Jeigu begi, tai pats prisiimi rizika kad busi nusautas. Paprasta kaip 2x2.