[ŽT] Grėsmė visai šalia Ukrainos ir Lietuvos. Kas slapta statoma (Foto)  ()

Kas grėsmingo vyksta Lietuvos ir Ukrainos pašonėje.


Iskander-M
Iskander-M
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Army2016demo-075.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje, Mogiliovo srityje, Asipovičių karinio dalinio teritorijoje statomi du nauji angarai, savo dydžiu ir išvaizda panašūs į prieš metus pastatytas raketų sistemų „Iskander“ slėptuves. Apie tai rašo Baltarusijos „Laisvės radijas“, gavęs šių angarų palydovines nuotraukas.

„Laisvės radijas“ skelbia, kad kariniame dalinyje Nr. 12147 yra įsikūrusi 465-oji raketų brigada. Bent viena iš jos divizijų yra ginkluota taktinių raketų sistema „Iskander-M“, galinčia nešti branduolinius ginklus.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2807

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

2024 m. gegužės 19 d. „Planet Labs“ užfiksuotoje palydovinėje nuotraukoje matyti dviejų apleistų pastatų rekonstrukcija. Žurnalistų skaičiavimais, kiekviename iš angarų telpa po 12 raketų paleidėjų – būtent tokio dydžio yra įprastinė Rusijos armijos „Iskander“ divizija.

 

Kaip „Telegram“ pranešė karinę veiklą šalyje stebinti stebėjimo grupė „Belaruski Gayun“, šie objektai išties panašūs į 2022–2023 metais bazės teritorijoje pastatytą „Iskander-M“ slėptuvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(51)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()