„Pranašesnis už F-16.“ Tai, ką jie skelbia, neįtikėtina  ()

Pakliuvo į tikrą karo katilą.


Su-35
Su-35
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=Dmgl1TjfYg0

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-11 „Pranašesnis už F-16.“ Tai, ką jie skelbia, neįtikėtina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos lėktuvas Su-35 buvo Rusijos bandymas neatsilikti nuo amerikiečių ir kinų varžovų. Pasak „Army Recognition Group“ analitikų, tai ne visai ketvirtos kartos naikintuvas, bet ir ne visai penktos kartos naikintuvas.

Rusijos gynybos pramonė šį lėktuvą priskyrė unikaliai „ketvirtosios kartos++“ kategorijai. Jį galima palyginti su naujuoju JAV karinių oro pajėgų naikintuvu F-15EX „Eagle II“, kuris taip pat priskiriamas „ketvirtosios kartos++“ sistemai.

NATO Su-35 pavadino „Flanker-E“. Rusijos karinė bendruomenė teigė, kad Su-35 yra pranašesnis už JAV karinių oro pajėgų F-16. Kai kurie netgi teigė, kad „Flanker-E“ prilygsta JAV penktosios kartos naikintuvui F-35 „Lightning II“. Iš tiesų Su-35 turi daug penktosios kartos naikintuvų bruožų. Tačiau šis lėktuvas buvo pristatytas 2008 m., o Rusijos karinėse oro pajėgose naudojamas nuo 2014 m.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 6,27€! El. dviratis, pompa, 10in1 šakotuvas, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt. (Video)
2940 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

3) „ANENG A3005“ - multimetras

4) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

5) „TUERBB T-AP66“ - belaidė pompa

6) „Honey Whale S6 Pro“ - 350W, 48V 15Ah el. dviratis

Išsamiau

„Reiktų atkreipti dėmesį, kad Su-35 negali būti lyginamas su F-35 ir tikriausiai nebus geresnis už F-35 tiek trumpo, tiek ilgo nuotolio oro mūšyje. F-35 yra naujesnis, turi daugiau tinkamų naudoti ir patikrintų ginklų ir, nepaisant avarijų ir daugelį metų trukusio tobulinimo, yra masiškai eksportuojamas, ypač į Europą“, – rašė ekspertai.

Jie atkreipė dėmesį, kad teoriškai Su-35 iš tikrųjų yra „nuožmus karo paukštis“. Jis turi patobulintas nepastebimumo galimybes, naujos kartos radarų sistemas ir patobulintus variklius – visa tai greičiausiai bus tikroje penktos, o ne ketvirtos kartos platformoje, todėl rusai Su-35 pavadino daugiau nei paprastu ketvirtos kartos karo lėktuvu.

 

Su-35 taip pat yra universalus naikintuvas. Jis gali vykdyti oro gynybą, antžeminius smūgius ir smūgius iš jūros. Jis gali atakuoti taikinius dideliais atstumais, o jo technologinis pranašumas šiuo metu ypač naudojamas Ukrainos karo operacijose.

Su-35 turi daugybę ginklų, dėl kurių yra itin mirtinas bet kokiu atstumu. Jis turi 30 mm pabūklą ir gali nešti raketas „oras-oras“, „oras-žemė“ ir priešlaivines raketas.

Išskirtinis Su-35 bruožas – pasyvus elektronų skenavimo matricos radaras Ibris-E, kuris leidžia Su-35 matyti taikinius dideliais atstumais. Kaip ir F-35, Su-35 turi daugybę jutiklių mazgų, sujungtų pažangia pilotų kabinos informacijos valdymo sistema, todėl Su-35 pilotui suteikia precedento neturintį situacijos suvokimą.

Ukrainoje Rusijos Su-35 pakliuvo į tikrą karo katilą. Kelių šaltinių teigimu, lėktuvai pasirodė ne taip, kaip tikėtasi. Pernai lapkritį ukrainiečiai numušė penkis Su-35. Be to, 2024 m. pradžioje pranešta, kad Ukrainos raketų baterija „Patriot“ mūšio metu numušė dar du Su-35. Net Su-35 gamintojas pripažino, kad priešiškame Ukrainos danguje Su-35 nepasirodė taip, kaip tikėtasi.

 

Iš tikrųjų Rusijos karinės oro pajėgos šiek tiek pakeitė Su-35 taktiką. Jos panaudojo Su-35 tolimojo nuotolio kovinius pajėgumus, suduodamos smūgius virš horizonto Ukrainos taikiniams. Kaip teigia „EurAsian Times“, tokia Rusijos taktika „privertė Ukrainos naikintuvus veikti mažesniame aukštyje“.

Kita vertus, Su-35 gamybos grandinė susidūrė su naujais iššūkiais. Reikia atkreipti dėmesį, kad daugelis pagrindinių Su-35 konstrukcijos dalių iš tikrųjų yra vakarietiškos. Būtent čia Vakarų sankcijos smarkiai paveikė Rusijos gynybos pramonę. Su-35 gamybos grandinė įstrigo dėl platformos priklausomybės nuo Vakarų technologijų.

 

Tačiau nuomonė, kad Su-35 yra visiškas metalo laužas, yra perdėta. Su-35 reiktų vertinti nevienareikšmiškai. Taip yra todėl, kad jis yra ketvirtosios ir penktosios kartos kovinių lėktuvų hibridas.

„Galime suprasti, kad jo reputacija smarkiai nukentėjones daugelis užsienio šalių, suinteresuotų pirkti šią platformą iš Rusijos, pradėjo jos atsisakyti po to, kai pasirodė pranešimų apie prastą jo veikimą danguje virš Ukrainos“, – sakė analitikai.

Taip pat reiktų pažymėti, kad Rusijos gynybos pramonė pradėjo palaipsniui nutraukti Su-35 serijos naikintuvų gamybą ir orientuojasi į Su-57, dabartinį Rusijos penktosios kartos karinį lėktuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()