Putinas išprotės. Baltijos šalis daro. „Jau greitai. Tai – mūsų prioritetas“  (4)

Ji galėtų pradėti veikti jau kitais metais.


Premjeras Kristenas Michalas
Premjeras Kristenas Michalas
© Sillerkiil, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kristen_Michal_2021._aasta_Arvamusfestivalil.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji Estijos vyriausybė planuoja šalia NATO oro bazės Amaryje įkurti pramonės parką su šaudmenų gamykla, rašo ERR. Plėtodami ginklų sektorių, norime padidinti Estijos ir Ukrainos įmonių bendradarbiavimo potencialą, taip pat ir Ukrainos atstatyme, sakė premjeras Kristenas Michalas.

„Kurdami naują koaliciją sutarėme, kad gynybos pramonė turi duoti naudos ne tik mūsų gynybos sektoriui, bet ir ekonomikai. Tam planuojame didinti lėšas, steigti specialų komitetą“, – tikino Estijos vadovas po susitikimo su Nacionalinės gynybos ir aviacijos pramonės asociacijos (EDIA) atstovais. K. Michalas pabrėžė, kad ginklų pramonės plėtra yra vyriausybės „prioritetas“.

[EU+Kuponai] Įspūdingi 3D spausdintuvai, arti 2 km šviečiantys monstriniai žibintuvėliai, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės, mini PC ir kt. (Video)
4071 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-12-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ELEGOO Saturn 4“ - 3D spausdintuvas

2) „ELEGOO Saturn 4 UItra“ - 3D spausdintuvas

3) „Newtral MagicH002“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

4) „Astrolux EC01X“ - 6800lm, šviečia iki 1765 m, 26 d. laiko baterija

5) „BMAX B8 Plus“ - mini PC, 24GB RAM, 512GB SSD, Win 11 OS

6) „Violent Fan X3“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

Išsamiau

Estijos naujoji centro kairės vyriausybė prisiekė liepos pabaigoje, kai ES užsienio politikos vadove išrinkta Kaja Kallas atsistatydino iš ministrės pirmininkės pareigų. 2024 m. pavasarį K. Kallas vyriausybė pritarė gynybos fondo, kurio vertė 50 mln. eurų, sukūrimui.

Pasak EDIA vadovo Taavi Veskimagi, naujasis vyriausybės koalicijos susitarimas patvirtina, kad Estijos gynybiniai pajėgumai negali būti plėtojami be vietos pramonės įsitraukimo. „Šiuo metu dešimt Estijos įmonių kasdien gamina produkciją, padedančią Ukrainai susidoroti su Rusijos agresija“, – sakė T. Veskimagi. Iš viso asociacija vienija per 140 subjektų.

 

Remiantis vyriausybės pranešimu, šaudmenų gamykla pramonės parke netoli NATO oro bazės Amaryje, esančiame apie 50 km į pietvakarius nuo Talino, galėtų pradėti veikti jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(201)
(15)
(186)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)