Putinas išprotės. Baltijos šalis daro. „Jau greitai. Tai – mūsų prioritetas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Absoliutas 2024-08-16 21:25
Tai skamba kaip muzika mano ausims. Pagaliau Europa atsibudo ir pradejo ginkluotis. Daugiau kaip 20metu naivus europieciai mazino kariuomenes finansavima galvodami, kad daugiau jokiu karu nebus ir mes amzinai gyvensime taikoje. Kai kurios ES salys skyre maziau nei 1% kariuomenei ir toks elgesys privede prie to, kad ES tapo bedante bobute is kurios visi juokesi. Siandien ES gryzta i didziaja geopolitika ir turedama viena stipriausiu ekonomiku greitai taps ir viena is galingiausiu jegu pasaulyje.
kestutisz 2024-08-19 22:09
"Galėtų pradėti veikti" tai čia kaip "niekada". Realiai gi didžiausia problema ne tame, kad nėra kur pastatyti gamyklą ar nėra kas dirbtų - problema, kad niekas pernelyg nenori įdėti pinigų. Gal karas baigsis ir vėl ten dešimtmečius nereikės. Gi rusai jau turėjo atsikąsti NATO ir tiesiogiai vargu ar puls. Tai statyt gamyklą jau esančiam karui kuris vyksta gan senokai ir tikėtina eina link pabaigos, plius vyksta kažkur "toli" - yra labai rizikingas investicinis projektas. Na gal dabar ala dronai ant bangos tai jiem galima būtų statyti tokį short term projektą - realiai nėra nė vienos dalies kurios negalėtų pvz ir pas mus pagaminti (nuo variklių iki elektronikos pick&placing'o), bet niekas už tai nemokės. Kas iš tiesų naudinga ir gan paprasta yra minos - bet ten bet ką kas bandytų galvot tai biurokratija nupurtys kaip elektra.
immortallt 2024-08-20 09:34
Bendrai ateina supratimas, kad valstybės turi pasirūpinti kritinių prekių gamybos infrastruktūra esant skirtingoms krizėms. COVID parodė, kad elementariai kaukių gamybą, kuri yra iš esmės santykinai pigi, ir kurių paklausa išauga tūkstančiais kartų esant pandemijai, turi būti pas save. Ir net sandėlių neužtenka turėti, nes tokius sandėlius neadekvatu laikyti. Taip pat kol vakcinas kūrė ir testavo, buvo išvystyta vakcinų gamybos infrastruktūra, kurios iki tol nebuvo, ir iki kitos virusinės pandemijos stovės beveik nenaudojama. Taip dabar ir karui. Nesąmonė turėti 5-iems metams karo sviedinių sandėlį, nes stovi ir genda net ir sviediniai. Logiška turėti kokiems 1-2 metams sandėlį, o šone turėtų stovėti gamybos įranga, kuri nenaudojama, bet prižiūrima. Tiksliai proporcijas reikia skaičiuoti matematiškai, kas pigiau, didinti sandėlį ar plėsti stovinčios gamybos kiekį. Grynai matematinis pratimas. Iš karybos ekspertų reikia maksimalaus reikalingo amunicijos kiekio, kurį gali sunaudoti per mėnesį, ir kiek tiekimas gali užtrukti, ir saugumo koeficientą dar užmeti, kad tikrai nepritrūktų.
kestutisz 2024-08-20 09:56
O ką suskaičiuosi kai mūsų pačių nepuola, o jei gamintume tai pagrinde labdarai? Nėra kaip suvesti teorinės naudos su praktinėm išlaidom. Gaminti mūsų regione įmanoma būtų tik kol nepuola, t.y. kol "nereikia" - vėliau užtektų raketos kitos ir gamyba nutrūktų net neužėmus teritorijos ir net nebūtinai pataikius į pačią gamyklą. Asmeniškai aš aišku gaminčiau ir dovanočiau, net savotiškai panašiai tą ir darau kiek galiu (vienparamai išeina pora trejetą šimtų/mėn), bet buhalteriškai tai yra nesąmonė, asmeniškai man tikrai būtų naudingiau investuoti į NT (vilą Graikijoje), o ne rusofašistų naikinimui (tegu už tą moka kiti) - bo jie gali ir neateiti jei ir nieko nedarysiu.