„Priešininkui bus visiškas galas. Planą jau turim“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-08-13 16:29
Antras karas po 5-7 metų bus jau rimtesnis iš Rusijos pusės. O Ukrainai neaišku, kaip seksis atsigaut antram roundui, jei nebus priimta į NATO.
kestutisz 2024-08-13 17:15
Kaip tik neblogas pavyzdys apie tą naują ginkluotę iš tos pačios parodos (na, įdomi man tema) - nauji rusų liaudies dronai https://t.me/VictoryDrones/29722 (šiaip geras kanalas, renka iš ruzziškų ir deda pas save, galima koncentruotai pamatyt kuom gyvena ana pusė).
donatasv 2024-08-13 19:38
Dar klausimas ar Ukraina pati atlaikys neįsiveržus į savo žemes per 10 metų nuo taikos sutarties. Ruskio burbulas pučiasi, atsargas atkurt vis sudėtingiau darosi, ssrs atsargos sudrožtos. Baigus kariaut per daugiau nei 10 metų griautas viešasis sektorius pradės reikalaut investicijų ir prasidės sunkių išbandymų metas. Sugriauta ekonomika pasės nepasitenkinimą tarp oligarchų nes vis mažiau ir mažiau liks ką vokti. Tai skaldys putkos aplinką palaipsniui ko pasekoje turėtų būt įdomu stebėti kaip jie ten ėsis.
Hmz 2024-08-13 21:07
O į NATO nepriims, nes dauguma NATO valstybių nenorės įsipareigoti veltis į karą su Rusija.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-13 22:49
Skaitau, kad demokratija yra įsipareigojimas prieš visą žmoniją. O su mafija reikia kariauti ir ją nugalėti. Tad iš principo pačią demorkatiją laikau aljansu, ką ir pamatėme prasidėjus šiam karui: daug šalių ėmė remti Ukrainą. Ir galiausiai einant laikui parama gali pradėti darytis ir kariais, o ne tik materialiai resursais. Tiesiog viskas vyksta tam tikrais laiko intervalais, kad nebūtų "didelio šoko" (eskalacijos). Per visą žmonijos istoriją buvo ta kova tarp "gėrio* ir blogio*". O laimėti gali tik su 1 sąlyga: jeigu kovosi! Galiausiai išlieka tie, kurie bendroj sumoj yra pranašesni. Taip visada vyksta - nuo tos akimirkos kai tėvelis užlipa ant mamytės ir paleidžia milijoną spermatozoidų - laimi tik 1 (įprastai)
Benediktas 2024-08-13 22:54
Todel ir kyla klausimas, kam tada tartis, jei bus uzfiksuota neteisybe? Ar ne geriau Ukrainai duot 1% visko, ką turi Amerikos pajegos ir laimet sita kara atsiimant visas teritorijas ir priimt i NATO.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-13 23:06
O gal Ukraina pakeis pasaulio tvarką ir galiausiai ne ji prašysis į NATO, o visas pasaulis prašysis į UA aljansą Nereikai galvoti, kad ateitis turi tik 1 gerą scenarijų. Vertinant iš galimybių teorijos pusės, tai jų milijonai - tiesiog reikia tuos scenarijus sugalvoti
Benediktas 2024-08-13 23:54
Tai nespeliok, o tiesiog logiskai galima isdeliot. Jei Ukraina atsiima zemes ir priimamam i NATO - yra geriau, nei kita salis ugrobia kitos salies zemes. Kuo gali buti gerai, jei viena salis pazeidzia visas normas, susitarimus? Ar geriau zmones prades gyvent? Ne. Ar galima galvoti - geriau kad diktaotriai gauti ko nori siuo metu, islaikytu valdzia ir toliau keltų karus ir žūtų žmonės? Ir sukurtu savo py*dapolį pasaulį.
donatasv 2024-08-14 01:17
Kodėl iškart bus priimama į nato? Ruskelis toliau shachedus, sklandančias bombas leis iš savo teritorijos į Ukrainą ir kas tada? Ruskelis turi tapt neįgalus kariaut, lyderis turi pasikeist kuris būtų bent jau kaip garbočiovas. Ekonomika turi atsidurt gilioje krizėje ir visa to gali sulaukt pasirašius taikos sutartį nežūvant Ukrainiečiams arba einant iki maskvos. Kito kelio nėra nebent tavo žydroje svajonėje. Ištumsi iš Ukrainos žemių karas niekur nedings, ruskelis rankų nepakels ir nepasakys nu man pzdc vakarai laimėjo. Jei ruskio neištiks ssrs likimas ramaus Ukrainos gyvenimo nelabai įsivaizduoju.
Benediktas 2024-08-14 02:10
Na tai bombas Ukraina irgi gali daryti. O vakarai gali duoti ukrainai bombu kiek ji nespeja pasidaryt. Ir naikint toliau Rusijos infrastrukturą - jei kitaip nedaeina, kad pult kaimyną - nėra gera mintis. Ukrainai tik dar reikia daugiau patriot. Izraelis taip visa laika gyvena. Kai Carui nesiseka, tai Rusijoje palaikymo nelabai buna, kaip rodo istorija.
donatasv 2024-08-14 07:13
Bombas gali gamint ir kariaut gali. Tik viskas susiveda į viso šito reikalo kainą, kainą ne tik ginklų bet ir Ukrainiečių gyvybių. Gintis yra daug lengviau nei pult. Jei ruskiui puolant jau bus praradus Ukraina kokius 500k karių kiek jų prireiks išvaryt putką iš krymo? Krymas puolamas ne pirmą kart ir visa tai niekados nebuvo lengva užduotis. Kartais lengviau dirbti galva ir tiesiog kantriai pralaukt (50/100 metų kiek prireiks) nei stačia galva pramušti orkų armijos gynybą. Nei viena pusė kolkas kovodama neįgauna pranašumo ir kiek man atrodo vakarai nelabai ir skaičiuoja, kad Ukraina jį kada nors įgaus. Na nebent vėl parodys stebuklą kaip karo pradžioje ir sugebės suvaldyti orkų puolą ir pradės smarkiai stumtis į priekį su tuo ką turi. Sugebės uždegti viltį kaip karo pradžioje, parodyti visiems, kad gali ir vakarai plodami atsistoją vėl pradės duoti ginklų, kad gebėtų žengti toliau. Jei gintis reikia 1% vakarų išteklių tai puolant kaip minimum reiks 4% nebereikalo vakarai rėkia nuošiol viską ginsim nuo pirmo centimetro. Žmonių taipogi gali skaičiuoti 4 kart daugiau.
immortallt 2024-08-14 07:45
Na geriausiai ukrainiečiams padaryti daug žalos maskoliams yra naikinti naftos ir dujų infrastruktūrą bei naftos ir dujų perdirbimo infrastruktūrą. Šituos "sutvarkius" ekonomiškai atsigauti jiems bus be šansų. Mažeikių nafta atnaujinimą daro ar jau padarė, neseku, bet investicijos kiek supratau iš viešos info, arti milijardo. Ir čia tik atnaujinimas dalies procesų. Vykęs keletą metų. Taip kad pastatyti naują reikėtų daugiau pinigų, daugiau laiko, o naftos paklausa tuoj pasieks piką (kai kas mano, kad pasiektas buvo 2023 metais arba bus pasiektas 2024 metais). O pasiekus piką, prasidės įdomūs procesai, nes ateis supratimas į visų šeichų ir vadukų galvas, kad jei padarys naują gręžinį, tai jo viso jau nebeišgaus. Net esamų gręžinių dalis nebeišgaus. Tada ir saugyklose naftos kiekis nebeaugs. Ir staiga naftos kaina riedės į apačią. Dujų jau nebeeksportuoja daug maskoliai. Jei iki karo Ukrainoje pradžios nesugebėjo paleisti naujos karinės technikos gamybos, kaip paleis dabar, kai ir pinigų srautai kritę, ir prieinamumas prie technologijų smukęs, ir žmonių trūksta? O kad naftos paklausa pasiekia piką, matematika paprasta. Vidutinis automobilis atitarnauja per 15-20 metų (taip, dalis važiuoja 30 metų ir ilgiau, bet dalis sudaužoma avarijose, sugenda ir taisymas brangiau kainuoja nei likutinė vertė važiuojančio ir pan.), tai iš esmės jei pradedi visus automobilius gaminti elektrinius, tai per metus naftos paklausą sumažini 5%. Jei gamini 20% automobilių elektrinių - 1%. Tada dar reikia nepamiršti, kad iš likusių automobilių, dar pusė kažkur yra švelnūs hibridai, tai efektyvumas kuro jų dar tarkime 20% didesnis, tai reiškia dar beveik 1% mažina kuro suvartojimą, pakeičiant senus automobilius. Taip kad maskolių ekonomika pasmerkta buvo dar nepradėjus jiems karo, dabar užtvirtino, kad nebesulauks pagalbos iš kitų šalių persiorientuoti.
donatasv 2024-08-14 08:09
Tavo išvardintas rusijos krachas yra ganėtinai ilgas procesas ir jeigu bus pasirašyta taikos sutartis tiek mes, tiek Ukraina turės dirbt koja kojon aiškinant vakarams, kad rusiškas pasaulis smirda, kad diktatūros blogis ir nereikia joms leist susirast alternatyvų pakeliui. O jei norim matyt Ukrainos pergalę šiame kare turi krist netik nafta ir dujos bet pradėt naikint ir visas kitas ginkluotės gamyklas pakeliui. Jeigu šitas pradės realizuotis tada bus galima daryt išvadas, kad Ukraina pasiryžo eiti iki galo.
Benediktas 2024-08-14 08:38
Ukrainai nelabai yra kitas kelias, jei nenori būti Rusijos vergais.