„Su džemperiu už 2 000 dolerių.“ „Kadyrovietis“ Ukrainos nelaisvėje (Video, foto)  ()

Ukrainos projektas „Noriu gyventi“ ketvirtadienį paskelbė vaizdo įrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos projektas „Noriu gyventi“ ketvirtadienį paskelbė vaizdo įrašą su vienu iš čečėnų dalinių kovotojų, kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos paėmė į nelaisvę per puolimą Kursko srityje. Socialinių tinklų vartotojų dėmesį jis patraukė tuo, kad vilkėjo džemperį, panašų į prekės ženklo „Stefano Ricci“ modelį, kurio vertė daugiau nei 2 tūkst. dolerių. „Agentstvo“ nustatė kariškio tapatybę – tai iš tikrųjų yra „Achmat“ dalinio kovotojas, kuris, sprendžiant iš jo socialinių tinklų, prieš karą pardavinėjo kandidatų į sporto meistrus pažymėjimus.

Pirmąjį vaizdo įrašą, kuriame kovotojas pasirodė su paslėptu veidu, projektas paskelbė rugpjūčio 11 d. Ukrainos leidinys „Focus“ nustatė, kad kariškis gali būti su garsaus italų prekės ženklo „Stefano Ricci“ džemperiu, kainuojančiu 2,3 tūkst. dolerių. Tačiau leidinys rašė, kad drabužis gali būti neoriginalus.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5397 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Naujame vaizdo įraše „Noriu gyventi“ buvo parodytas belaisvio veidas. Jis teigė, kad kilęs iš Grozno, o mobilizuotas tik prieš tris mėnesius. Pasak kovotojo, pirmąją kautynių dieną sudegė jų blindažas, tada 28 žmonių būrys – 3 „Achmat“ karių, 3 karininkai ir 22 šauktiniai – 24 valandas vaikščiojo po mišką, pasislėpė malūne, kur jis ir visi kiti buvo sugauti.

Remiantis „Agentstvo“ analize, vaizdo įraše matomas vyras yra 22 metų Čečėnijos pilietis Akramanas Mašabovas. Bent jau iki 2020 m. jo adresas  buvo Sajasan kaimas Čečėnijoje. Prasidėjus karui Mašabovas gyveno Maskvoje – sostinės antstoliai 2023 metų vasarį pradėjo prieš jį procesą dėl 25 tūkst. rublių skolos.

 

Sprendžiant iš jo „Instagram“ puslapio, nuo 2019 metų sausio iki 2022 metų balandžio jis greičiausiai pardavinėjo meistrų ir kandidatų į sporto meistrus sertifikatus. 16 iš 17 jo įrašų socialiniame tinkle yra skirti šios paslaugos reklamai.

Jis tarnavo mažiausiai nuo 2023 metų liepos, tai liudija nuotraukos socialiniuose tinkluose, kuriose jis matomas su uniforma ir su ginklais.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: