Bėgioja po miškus kaip animaciniame filme. Ką čia sugalvojo rusai (Video)  ()

Rusai po Ukrainos miškus dabar bėgioja kaip kokie blogiečiai iš animacinio filmo – apsisiautę ilgais gobtuvais. Kokio velnio?



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių dronai užfiksavo rusų karius, apsisiautusius terminiais audeklais. Tai – kamufliažo rūšis, turinti apsaugoti karį nuo infraraudonųjų spindulių jutiklių. Kitaip tariant, tokio apsiausto dėka rusų karys turėtų būti mažiau pastebimas naktinio matymo įranga, nes jo terminis pėdsakas neturėtų skirtis nuo natūralios aplinkos.

Šiame vaizdo įraše pamatysite, kad naktį tai tikrai veikia. Rusų bėda ta, kad taip jie laksto ir dienos šviesoje, kai dronas mato jų judėjimą ir įprasta optine kamera:

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
5197 1

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Panašu, kad rusai naudoja paprastas termines antklodes, kurios tiesiog izoliuoja kūno šilumą, neleidžia kūnui spinduliuoti ryškių infraraudonųjų spindulių, kuriuos aptiktų kai kurie naktinio matymo prietaisai. Rusų kariai taip sprendžia jiems gerai pažįstamą problemą – ukrainiečių koviniai dronai naktį nemiega ir skraido naudodami termovizorius. Tačiau dienos šviesoje tokia apsauga ne tik nepadeda, bet ir trukdo, nes dronas turi didesnį taikinį.

 

Jei tos antklodės dar būtų išmargintos įprastu kamufliažo raštu, laikytume tai multispektriniu kamufliažu. Multispektrinis kamufliažas, kaip išduoda pavadinimas, saugo karius ir techniką nuo aptikimo skirtingais jutikliais. Matomas kamufliažas pridengia nuo optinių prietaisų (kamerų) ir akių, terminis – nuo IR jutiklių naktinio matymo prietaisuose, elektromagnetinis – nuo elektroninės karybos sistemų. Ukrainiečiai kartais naudoja multispektrinį kamufliažą savo pozicijoms pridengti. Jis gali neleisti kai kuriems ginklams su IR jutikliais užfiksuoti taikinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: