„Pagamins branduolinį ginklą už kelių savaičių.“ Ką skelbia Ukraina  ()

Vokiečių bulvarinis leidinys BILD teigia, kad prieš kelis mėnesius uždarame posėdyje buvo išsakytas komentaras, kad Ukraina turi galimybę per kelias savaites pagaminti branduolinį ginklą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alabino110416-57.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BILD teigimu, neįvardytas aukšto rango Ukrainos pareigūnas, „besispecializuojantis ginklų įsigijimo srityje“, tariamai per uždarą susitikimą prieš kelis mėnesius pasakė, kad Ukraina gali pagaminti atominę bombą per kelias savaites.

„Medžiagos turime, žinių turime. Jei bus duotas įsakymas, tai užtruksime vos kelias savaites, kol turėsime pirmąją bombą“, – esą sakė pareigūnas, tačiau BILD nenurodė, kada tiksliai įvyko „uždaras susirinkimas“.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2105 2

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Tačiau Ukrainos prezidento patarėjas komunikacijos klausimais Dmytro Lytvynas paneigė vokiečių leidinio BILD informaciją ir pavadino tai „žaidimu kartu su Rusijos propaganda“.

„Taip, tai ne pirmas kartas, kai BILD skleidžia kažką, kas neturi ryšio su tikrove, bet žaidžia kartu su Rusijos propaganda“, – komentuodamas sakė Lytvynas.

 

Anot BILD, tas pats pareigūnas taip pat pabrėžė, kad Vakarai turėtų „mažiau galvoti apie Rusijos raudonąsias linijas ir daugiau apie mūsų raudonąsias linijas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(10)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()