Nuskendusio batiskafo „Titano“ savininkai turi naują idėją. Skelbiami grandioziniai planai  ()

Guillermo Sennleinas norėtų, kad iki 2050 metų Veneros debesyse esančioje kolonijoje gyventų 1000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venera yra karščiausia Saulės sistemos planeta, kurios paviršiaus temperatūra siekia 480 laipsnių Celsijaus. Be to, planetoje yra labai nuodinga atmosfera, pilna sieros. Tai yra, teoriškai neįmanoma gyventi Veneroje. Tačiau po batiskafo „Titano“ katastrofos liūdnai išgarsėjusios kompanijos „OceanGate“ įkūrėjas per kelis dešimtmečius Veneros debesyse planuoja sukurti pirmąją žmonių koloniją, rašo „Futurism“.

„OceanGate“ įkūrėjas Guillermo Senleinas, kuris prieš 10 metų atsistatydino iš bendrovės generalinio direktoriaus pareigų, bet tebėra bendrasavininkis, pasidalijo savo ambicingais Veneros tyrinėjimo planais.

Jis sakė, kad jo naujasis projektas „Humans2Venus“ kuria idėjas, kaip Venerą paversti tinkama gyventi planeta, sukuriant pirmąją žmonių koloniją jos debesyse. Senleino teigimu, tokia atmosferoje skraidanti stotis bus pastatyta iki 2050 metų ir čia gyvens 1000 žmonių.

Sennleinas mano, kad jo planas sukurti koloniją Veneroje, kurioje gyventų šimtai ar net tūkstančiai žmonių, nėra beprotiškesnis už Elono Musko idėją netolimoje ateityje sukurti koloniją Marse su 1 mln. gyventojų.

 

„OceanGate“ kompanijos įkūrėjas sutinka, kad Venera nėra pati geriausia vieta gyvybei, nes ši planeta yra karščiausia Saulės sistemoje ir joje tvyro neįtikėtinai toksiška atmosfera. Planetos atmosfera susideda iš didžiulio anglies dioksido ir sieros kiekio, o paviršiaus temperatūra tokia aukšta, kad švinas gali išsilydyti. Be to, slėgis planetoje yra neįtikėtinai didelis, kuris yra 90 kartų stipresnis nei Žemėje.

„Šis planas nustebina daugelį kosmoso pramonės ekspertų, bet manau, kad iki 2050 m. Veneroje pastatyti koloniją visiškai įmanoma“, – sako Senleinas.

 

Senleino teigimu, apie 50 km virš Veneros paviršiaus yra atmosferos dalis, kurioje slėgis nėra toks aukštas ir temperatūra nėra tokia aukšta, todėl galima sukurti koloniją, plaukiančią debesyse.

Pagal planą, kosminę stotį priminsiančios kolonijos statyba galės apsaugoti naujakurius nuo pavojingo aplinkos poveikio. Kol kas tiksliai neaišku, kaip kolonija bus pastatyta ir kokia ji iš tikrųjų bus. Bent jau Sennleinas tokių detalių neatskleidė. Belieka palaukti apie 27 metus, kad sužinotumėte, ar Veneroje atsiras pirmoji žmonių kolonija, ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)

Komentarai ()