NASA parodė neįprastą skrydį sraigtasparniu Marse (Video)  ()

54-asis Marso sraigtasparnio skrydis nebuvo visai įprastas ir vis dėlto šis orlaivis, nepaisant tam tikrų problemų, jau 2 metus atlieka mokslinę misiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA pristatė vaizdo įrašą, sukurtą naudojant „Perseverance“ „Mastcam-Z“ kamerų sistemą, kurioje matomas kitas „Ingenuity“ sraigtasparnio skrydis Marse, rašo „Space“.

Nuo 2021 m. pirmasis kitoje planetoje orlaivis, „Ingenuity“ sraigtasparnis, buvo patikimas „Perseverance“ marsaeigio asistentas tyrinėjant Marso Jezero kraterio paviršių. Nors NASA iš pradžių planavo, kad šis erdvėlaivis atliks tik kelis skrydžius virš Raudonosios planetos paviršiaus, iki šiol „Ingenuity“ jau 54-ąjį kartą sugebėjo pakilti į išretėjusį Marso orą.

Nors šis skrydis buvo net ne skrydis, o, kaip mokslininkai įvardijo, „šuolis“, trukęs vos 24 sekundes. Tai reiškia, kad sraigtasparnis pakilo ir nusileido ir, skirtingai nei ankstesnėse misijose, jis nesiėmė Marso paviršiaus tyrinėjimo.

Priežastis tokia, kad 53-iojo skrydžio metu „Ingenuity“ negalėjo visiškai įvykdyti savo misijos ir turėjo atlikti avarinį nusileidimą. Siekdami išsiaiškinti, kas atsitiko, mokslininkai įsakė orlaiviui atlikti šį „šuolį“ į orą. NASA specialistai nustatė gedimo priežastį ir tikisi, kad ateityje sraigtasparnis daugiau nesusidurs su šia problema.

 

Paskutinio skrydžio metu „Ingenuity“ sugebėjo nufotografuoti „Perseverance“ marsaeigį, tačiau „Perseverance“ taip pat panaudojo savo galingas kameras, kad nufilmuotų kylantį droną. Naujame NASA vaizdo įraše galite išsamiai išnagrinėti visą trumpą sraigtasparnio misiją. Pirmiausia jis pakyla aukštyn, sklando ore, o tada švelniai nusileidžia Jezero kraterio ežero paviršiuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()