Kosminė kirpykla. Kaip plaukus kerpa orbitoje esantys Kinijos astronautai (Video)  ()

Astronautai „Tiangong“ kosminėje stotyje naudoja specialų prietaisą plaukams kirpti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos kosmoso agentūra paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad „Shenzhou-17“ astronautai, atlikdami pagrindines pareigas „Tiangong“ stotyje, rūpinasi savo išvaizda, rašo „Space“.

Kinijos kosminės stoties įgulos vadovas Tang Hongbo ir kiti du astronautai Tang Shengjie ir Jiang Xinlin neseniai padėjo vienas kitam nusikirpti „Tiangong“ kosminėje stotyje.

Vaizdo įraše galima pamatyti, kaip Tang Shengjie kerpa plaukus savo kolegai Jiang Xinlin, naudodamas specialų prietaisą, kuris taip pat veikia kaip dulkių siurblys. Prietaisas susiurbia plaukus, kad sumažintų galimą pavojų, jog jis užkimš kosminės stoties įrangą. Tarptautinės kosminės stoties astronautai jau seniai naudojo šią plaukų kirpimo ir siurbimo technologiją.

Filmuotoje medžiagoje taip pat matyti, kad Tang Hongbo plaukams plauti naudoja specialias dušo kepuraites. Pirmojoje yra šampūnas, kurį reikia įtrinti į plaukus. Antrojoje yra vandens plaukams plauti ir skalauti, o vėliau juos reikia nusausinti rankšluosčiu.

Naujoji „Tiangong“ stoties įgula į orbitą erdvėlaiviu „Shenzhou-17“ atvyko šių metų spalio 26 d. Trys astronautai perėmė stoties valdymą iš „Shenzhou-16“ misijos įgulos, kuri sėkmingai grįžo į Žemę. Kinijos astronautai orbitoje buvo daugiau nei 50 dienų.

 

Per šį laiką astronautai atliko keletą svarbių užduočių, įskaitant įrangos perkėlimą už kosminės stoties eksperimentams, taip pat nuolatinę mokslinių patalpų priežiūrą ilgalaikiams tyrimams.

Astronautai „Tiangong“ stotyje išbus apie pusę metų. Sausio mėnesį jie stotyje priims krovininį erdvėlaivį „Tianzhou-7“, kuris pristatys atsargas ir naują įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()