NASA ketina trumpam pratęsti „Space Shuttle“ erdvėlaivių naudojimą  (0)

NASA administratorius Charlesas F. Boldenas pareiškė, kad 2011 metų birželį greičiausiai prireiks papildomo „Space Shuttle“ erdvėlaivio „Discovery“ skrydžio į Tarptautinę kosminę stotį, kad būtų galima apsidrausti nuo privačių bendrovių ruošiamų kosminių laivų paslaugų vėlavimo, pranešė „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau NASA planavo nuo 2011 m. nutraukti „Space Shuttle“ erdvėlaivo „Discovery“ naudojimą ir jį pakeisti iš privačių bendrovių perkamomis kosminių skrydžių paslaugomis. Tačiau NASA vadovas neatmeta galimybės, kad pirmasis privataus kosminio laivo skrydis į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) gali vėluoti. „Mes manome, kad jie nesugebės paleisti pirmojo kosminio laivo laiku, nes taip nutinka visiems“, - sakė Charlesas F. Boldenas.

Pasak jo, papildomas „Space Shuttle“ skrydis kitų metų birželį leistų JAV išvengti astronautų ir krovinių pristatymo į orbitinę stotį sutrikimų. NASA esą nenori, kad TKS įgula sumažėtų iki 3 žmonių, jei privataus JAV kosminio laivo paleidimas būtų atidėtas.

Artimiausias NASA erdvėlaivio „Discovery“ skrydis į TKS numatytas gruodžio 3 dieną. Anksčiau buvo planuota, kad „Discovery“ pakils lapkričio 1-ąją, tačiau dėl įvairių pastebėtų techninių trūkumų ir nepalankaus oro jo startas kelis kartus buvo atidėtas, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: