Startavo istorinė misija! Unikalioje vietoje ieškos gyvybės (Foto, Video)  ()

„Europa Clipper“ yra zondas, skrisiantis į Jupiterio apylinkes.


Falcon Heavy iškėlianti Europa Clipper
Falcon Heavy iškėlianti Europa Clipper
© Ekrano kopija | https://x.com/stargazerpearce/status/1845864839706538377/photo/2

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 14 d. „SpaceX“ raketa „Falcon Heavy“ sėkmingai iškėlė zondą „Europa Clipper“ į kosmosą. Taip pradėjo kelerius metus trunkanti kelionė Jupiterio link – zondas jį pasieks 2030 m. NASA mano, kad zondas leis nuodugniai ištirti dujų milžino palydovą Europą gyvybės sąlygų požiūriu.

Mokslininkai daugelį metų ieškojo vietų Saulės sistemoje, kur gali egzistuoti nežemiška gyvybė. Vienas geriausių kandidatų yra vienas iš Jupiterio palydovų, vadinamas Europa. NASA jau keletą metų ruošia zondą šiam objektui ištirti.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10760 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Mokslininkai daugelį metų žvelgia į Europą. Tai unikalus Jupiterio palydovas, padengtas ledu, bet po juo yra skystas vandenynas. NASA zondo misijos tikslas – nuodugniau ištirti šį objektą, atsižvelgiant į gyvybei būtinus veiksnius.

 

Europa išsviedžia garus per ledo plyšius ir turi geizerius, kurie gali suteikti gyvybei būtinos energijos. Kai kurie tyrinėtojai teigia, kad jei Saulės sistemoje egzistuoja nežemiški organizmai, Jupiterio palydovas yra idealus kandidatas į tokią vietą.

 

Erdvėlaivio „Europa Clipper“ kelionė iki tikslo bus ilga. NASA mano, kad Jupiterį zondas pasieks tik 2030 m. Tada jis mažiausiai ketverius metus skirs tyrinėdamas minėtą palydovą, virš kurio atliks kelias dešimtis skrydžių. Ant zondo sumontuoti instrumentai skirti tiksliai nustatyti sąlygas, kurios gali palaikyti gyvybės atsiradimą.

 

Verta pridurti, kad ledinį Jupiterio palydovą po kelerių metų taip pat tirs kitas zondas. Tai  Europos kosmoso agentūros zondas JUICE, kuris buvo 2023 metais. Planuojama, kad šis zondas pasieks dujų milžiną 2031 m. ir taip pat tyrinės kitus jo palydovus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()