Kosminio turizmo įmonė „Space Adventures“ atšaukė startą, nes... nerado keleivių: kosminis turizmas sustos net neįsibėgėjęs?  ()

Labiausiai įsitvirtinęs kosminio turizmo žaidėjas teigia, kad turėjo atšaukti būsimą startą su „SpaceX“, nes negalėjo rasti perspektyvių ir pakankamai turtingų keleivių kelionei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kelionės bilietai buvo siūlomi daugeliui mūsų potencialių klientų, tačiau galiausiai kainos, laiko ir patirties derinys tuo konkrečiu metu nebuvo tinkamas ir mūsų sutartis su „SpaceX“ pasibaigė“, – „SpaceNews“ sakė „Space Adventures“ atstovė Stacey Tearne.

„Tikimės ateityje dar kartą peržiūrėti pasiūlymą“, – tęsė ji.

Ir tai įvyko po to, kai „SpaceX“ sėkmingai įvykdė „Inspiration4“ misiją, trims dienoms į kosmosą iškeldama 4 kosmoso turistus. Ši misija sulaukė viso pasaulio dėmesio, tačiau kelionė buvo beprotiškai brangi – manoma, kad kelionės kaina galėjo siekti 200 mln. JAV dolerių.

Nepaisant „Space Adventures“ bėdų – bendrovė gyvuoja nuo 2000-ųjų pradžios ir į kosmosą išsiuntė keletą turistų, bet nė vieno nuo 2009 m. Tačiau vis dar planuojami keli kosminio turizmo startai.

Pavyzdžiui, „Axiom Space“ planuoja 2022 m. pradžioje į Tarptautinę kosminę stotį paleisti keturių žmonių įgulą, įskaitant buvusį NASA astronautą ir turtingą verslininką.

 

Pačios „Space Adventures“ planuose vis dar yra viena kelionė, kurios metu gruodį planuojama į Tarptautinę kosminę stotį nuskraidinti japonų milijardierių Yusaku Maezawą – tiesa, ne „SpaceX“, o rusiškoje „Sojuz“ kapsulėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()