[Žinios trumpai] Armagedonas Sočyje: Rusijos kurorte aidi sirenos, dalis kurorto jau atjungta, gyventojai perspėjami neiti į lauką (Video)  (1)

Antrą dieną iš eilės Rusijos Sočio kurorte siautėjo blogi orai. Per porą valandų miestą užklupo mėnesio trukmės lietus, todėl jis atsidūrė po vandeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Ekspertų duomenimis, liepos 23 dieną vakare Sočyje iškrito apie 40 mm kritulių. To pakako, kad jis virstų didžiuliu baseinu. Potvyniai užfiksuoti visame kurorte, tačiau didžiausi – centre ir Chostinskio rajone. Ten po vandeniu atsidūrė namų kiemai, rūsiai ir pirmieji aukštai.

Galingi vandens srautai nuo Sočio gatvių nuplukdė ne tik žmones, bet ir automobilius. Gyventojai ir svečiai prašomi vengti gatvių, kaukia sirenos. Dalis kurorto jau atjungta nuo elektros energijos. Komunalinių paslaugų įmonės nesusitvarko su situacija.

Rusijos tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas pakomentavo šią situaciją. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad potvyniai yra dažna Sočio problema. To priežastis – korupcija ir dėl to ydingas miestų planavimas.

„Žemės trūksta, ji ne tai kad brangi, o nepadoriai brangi. Kad būtų galima parduoti daugiau žemės statyboms, perduodamos nusausintos teritorijos, kuriose apskritai nieko neturėtų būtų leidžiama statyti. O Sočyje, kai buvo ruošiamasi olimpinėms žaidynėms, niekas nekreipė dėmesio į tokias smulkmenas. Reikia paklusti aukščiausiam įsakymui. Ir vanduo – kaip įprasta. Jis eina trumpiausiu keliu. Jei kas nors trukdo, jis kaupiasi ir vėliau išsklinda. Be to, kita nuolatinė problema – lietaus kanalizacija. Taigi viskas suprantama“, – aiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(4)
(49)

Komentarai (1)