Mokslininkai sukūrė aligatorių ir šamų hibridus: greitai galėsime jų paragauti  (1)

Genetikai, naudodami aligatorių DNR, sukūrė ligoms atsparius šamus, kurie vieną dieną gali tapti mūsų mitybos raciono dalimi, praneša „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Auburno universiteto mokslininkų grupė paskelbė tyrimą, kuriame išsamiai aprašė savo pastangas genetiškai modifikuoti šamus naudojant aligatoriaus katelicidino geną. Straipsnis dar nebuvo recenzuojamas.

Žarnyne randamas katelicidinas yra antimikrobinis peptidas, padedantis organizmams kovoti su ligomis.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Papildomas genas padidino šamų atsparumą ligoms, palyginti su laukiniais šamais. Interviu „MIT Technology Review“ mokslininkai pažymėjo, kad šamų išgyvenamumas buvo „du ir penkis kartus didesnis“.

Mokslininkai tikisi, kad aligatorių ir šamų genų redagavimas gali būti naudojamas kartu su kitais šamų veisimo metodais, siekiant padėti ūkininkams padidinti šamų derlių.

 

Šių žuvų auginimo procesas reikalauja daug išteklių. Tarp šamų plinta ligos, nes ūkiuose, kuriuose jie auginami, trūksta vietos. Apie 45 proc. šamų jauniklių žūsta dėl infekcinių ligų. Žuvys apskritai taip pat tampa mažiau atsparios antibiotikams.

Tyrėjai teigė, kad modifikuotų žuvų mėsa būtų visiškai saugi ir tinkama valgyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai (1)