6 dalykai, kurių katės nekenčia – ko vengti, kad neprarastumėte gyvūno meilės  ()

Jei katė nuolat jaus stresą, tai ne geriausiai paveiks jos požiūrį į šeimininką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katės yra bene kaprizingiausi augintiniai, tačiau, nepaisant gandų apie pernelyg didelę jų nepriklausomybę, jos gali labai mylėti. Tačiau net ir ištikimiausi gyvūnai gali supykti ant šeimininkų, jei namuose, kuriuose jie gyvena, yra tam tikrų dalykų, kurie juos gąsdina ir sukelia diskomfortą. Katė jaus stresą, baiminsis ir pyks ant žmogaus, kuris sutrikdė jos ramybę. Kas erzina kates rašo žurnalas „Hills“.

Siurbliai

Katės tikrai nemėgsta stipraus triukšmo, tai ne paslaptis. Kai šiuos garsus skleidžia stambus daiktas su šepečiu, gyvūnas jaučia tikrą baimę. Ji bando pabėgti ir pasislėpti. Kad katės dar kartą neišgąsdintumėte, valymo metu geriau nuneškite ją į kitą kambarį, kur ji jausis saugiai. Taip pat galite suteikti jai uždarą tamsią erdvę paslėpti, kol bus baigtas valymas.

Triukšmo tarša

Be dulkių siurblio, kates erzina ir kiti garsai.

„Per didelis ar stiprus triukšmas gali sukelti vadinamąjį akustinį stresą, kuris ypač paveikia kates, nes jos girdi labai aukštus garsus. Katės gali girdėti apie 1,6 oktavos aukštesnius garsus nei žmonės ir viena oktava aukštesnius nei šunys", – pabrėžia ekspertai.

Garsus televizoriaus, vaizdo žaidimų, stereo, telefonų garsas, netgi veikiantis plaukų džiovintuvas verčia katę nervintis ir ieškoti slėptuvių.

Kelionės automobiliu

Ne visos katės mėgsta važiuoti su šeimininkais automobilyje. Tai dažnai lydi miaukimas, šnypštimas, bendras nerimas ir bandymai ištrūkti iš uždaros erdvės.

Katės namai yra jos pasaulis, ir ją puikiai tenkina buvimas juose, ypač kai gali stebėti, kas vyksta aplinkui iš saugios aukšto lango vietos. Jei katę būtinai reikia kur nors pasiimti, galite pabandyti apvynioti ją antklode ar rankšluosčiu prieš dėdami gyvūną į nešyklę. Tada nešyklė turi būti gerai pritvirtinta automobilyje, kad važiuojant ji nesiūbuotų pirmyn ir atgal.

Lipnūs paviršiai

 

Nors tai gali būti gera atgrasymo priemonė nuo tam tikrų paviršių, pavyzdžiui, stalviršių ar baldų, gėlių vazonų ar kilimų, dažniausiai tai erzina katę. Tyrinėjant aplinką jai svarbios letenos ir nagai. Jie padeda jai suvokti ir pajausti pasaulį, o kai kas nors paveikia pažinimo procesą, ji linkusi su tuo elgtis „nemandagiai“.

Apykaklės su varpeliais

Šie, atrodytų, nekalti maži varpeliai, pritvirtinti prie kačių antkaklių, iš tikrųjų gali išvesti kates iš proto. Iš pradžių šeimininkams šis aksesuaras gali pasirodyti nebloga mintis, nes leidžia greičiau surasti gyvūną kokiu nors atveju arba atbaidyti paukščius, kuriuos medžioja katės.

 

Tačiau katėms šis garsas labai nepatinka. Varpeliai katėms gali sukelti stresą dėl garso dažnio ir dėl to, kad jis yra prie pat ausų. Daugelis kačių bando nuimti varpelį dantimis, todėl gali uždusti. Geriausia, jei katės nešioja paprastą antkaklį, be nereikalingų garsų šaltinio.

Perteklinės glamonės

Nors kai kurios katės gali būti nuošalios, dauguma kailinių draugų mėgsta, kai joms kasomas pilvukas, nugara ar galva.

Bet jūs neturėtumėte per daug tuo užsiimti. Jei kasote nuolat, katė aiškiai parodys, kiek jos to nekenčia.

Pasak Amerikos žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugijos, yra net toks dalykas kaip agresyvus glostymas. Tai atsitinka, kai katė staiga pajunta susierzinimą, nes yra daug glostoma, o reaguodama į žmogų šiek tiek jam įkanda, tada pašoka ir pabėga. Geriau elkitės švelniai su gyvūnu ir nustokite jį glostyti ir kasyti, kai jis supranta, kad jam jau gana.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()