Naras ir žuvis žmogaus veidu. Pasaulį apskriejusio virusinio vaizdo įrašo tikroji istorija (Video)  ()

Pastarosiomis dienomis internetą tiesiogine prasme sprogdina mielas vaizdo įrašas, kuriame įkyri žuvis trikdo narą ir atrodo, kad ji reikalauja būti pabučiuota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, už šio video slypi jaudinanti žuvies ir vyro draugystės istorija, kuriai jau daugiau nei tuzinas metų, rašo „Men's Journal“.

Video – didžiagalvė dantytoji lūpažuvė (Asian sheepshead wrasse), dar žinoma kaip kobudai, vardu Joriko, ir šintoizmo šventovės Hasamos povandeniniame parke Tateyama mieste, Japonijoje, prižiūrėtojas Hiroyuki Arakawa.

20 sekundžių trukmės vaizdo įraše naras plaktuku į betoninę plokštę bando perskelti ūsakojį vėžiagyvį, o didelė žuvis iš pažiūros jam trukdo. Kai vėžiagyvio kiautas sutraiškomas, vyras jo turinį numetė žuviai, kuri godžiai griebė maistą.

Joriko ir Hiroyuki istorija pateko į antraštes dar 2017 m. Tuo metu jų draugystė truko 25 metus. Pirmą kartą naras kobudai pamatė prie povandeninės šventyklos vartų. Didelė storagalvė žuvis atrodė serganti ir pavargusi. Arakawa įsipareigojo ją gydyti ir maitinti.

 

 

Po dešimties dienų Joriko pasijuto geriau, tačiau tuo metu pora jau buvo neišskiriama. Bėgant metams jų ryšys tik stiprėjo, o Arakawa išlieka artimiausia kobudai kompanionė.

Įdomu tai, kad maždaug tuo pačiu metu jų istorija pagarsėjo, Oksfordo universiteto (Didžioji Britanija) ir Kvinslando universiteto (Australija) mokslininkų paskelbtame tyrime nustatyta, kad žuvys iš tikrųjų gali atpažinti žmonių veidus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()