Vienintelė pasaulyje. Tokios žirafos nesate matę. Skelbiami neįtikėtini vaizdai  ()

Parodydami visuomenei mažąją žirafą, jos vadovai tikisi atkreipti dėmesį į problemas, su kuriomis šie gyvūnai susiduria gamtoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Limestone mieste (Tenesis, JAV) esančiame Brights zoologijos sode liepos 31 dieną gimė unikali tinklinė žirafa, kuri jau vadinama vienintele pasaulyje. Gyvūno, kuris yra patelė, ypatumas yra tas, kad ant jo nėra dėmių – kailis visiškai rudas, praneša „CBS News“.

Pasak zoologijos sodo direktoriaus Davido Brighto, paskutinė bedėmė žirafa užfiksuota 1972 metais Tokijuje. Sprendžiant iš archyvinių nuotraukų, Ueno zoologijos sode gimė žirafa, vardu Tošiko.

Tinklinė žirafa yra žirafos porūšis su rudomis ir oranžinėmis dėmėmis, kurios gyvenan Afrikos Kyšulyje: Somalyje, pietų Etiopijoje ir šiaurinėje Kenijoje. Gamtoje gyvena apie 8500 individų. 2018 metais jos buvo įtrauktos į nykstančių rūšių sąrašą.

 

Kartu su Rotšildo žirafa šios žirafos dažniausiai matomos zoologijos soduose.

Brights zoologijos sodas tikisi, kad tokio unikalaus gyvūno pasirodymas atkreips žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį į problemas, su kuriomis ši rūšis susiduria laukinėje gamtoje. Zoologijos sodas ėmėsi neįprasto žingsnio ir paskelbė pranešimą apie žirafą savo „Facebook“ puslapyje.

 

 

„Paprastai mes nerodome jauniklių, bet kadangi tai yra tokia unikali situacija, žinojome, kad tai pritrauks daug dėmesio žirafoms, o tai padės nukreipti žmones tinkama linkme.

„Mūsų įrašas atkreipė taip reikalingą dėmesį į žirafų išsaugojimo problemas. Laukinės populiacijos palaipsniui nyksta: 40 % laukinių žirafų populiacijos išnyko vos per pastaruosius tris dešimtmečius“, – pabrėžė zoologijos sodo direktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: