„Šis sprendimas – istorinis.“ Skelbiamas naujas įstatymas Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2023-09-21 19:30
Nemanau, kad sumažės pasaulyje auginamų žvėrelių kiekis. Ne nuo to galo daro. Reikia keisti žmonių įpračius, arba uždrausti pardavimą, kad nepirktų kailių, o ne naikinti darbo vietas, verslo šaką, mokesčius į biudžetą. Tas humaniškumas bud toks, kad importuosim iš kitų šalių.
mixed 2023-09-21 22:35
Kas po to? Kiaules, vistos, karves?
donatasv 2023-09-22 03:38
Kas poto vištos, pūkinę patalynę laistys dažais, pūkines striukes, alkantaro oda išklotus mersedesus... visa tai paremta lygiai tuo pačiu principu išgaunama žudant. Skirtumas tik vienas, vienas gyvūnas mielas ir švelniu kailiu, o kitas plunksnuotas ir skanus... laikymo sąlygos panašios, žudymo principai nelabai skiriasi.
Benediktas 2023-09-22 07:25
Manau, kad kažkada stebėsimės, kad taip ilgai kitus gyvūnus naudojome savo reikmėms ir atrodė, kad tai yra normalu.
immortallt 2023-09-22 07:49
Kailių poreikis ir taip mažėja, ir auginami kiekiai (bent oficialūs) Lietuvoje ir taip mažėjo. Su kailiniais žvėreliais problema, kad dideli jų kiekiai iš tikrųjų eina juodojoje rinkoje. Elgesys su jais dažnai niekam nerūpi. Pasitaiko atvejų, kai diria kailius dar gyviems, nes tada kailis geresnis būna kai kuriems gyvūnams. Ir taip, kai laboratorijoje mėsą auginsime iš ląstelių, mėsos auginimas gyvūlių pavidalu stipriai kris. Skiriasi ir žudymas, ir laikymo sąlygos, ir tikslas. Kailiniai žvėreliai auginami tik dėl kailio ir karkasas geriausiu atveju sumaitinamas šunims, o realiai į kokius pašarus dažniausiai nukeliauja. Pats kailis šiais laikais irgi nėra reikalingas, tai nebėra šilčiausi rūbai. Aukštos kokybės sintetinis kailis atrodo ne prasčiau nei tikras.
Verslininkas 2023-09-22 11:50
Sakai zudimo principai nelabai skiriasi? esi kadanors mates kaip zudoma vista ir kaip diriamas kailis gyvunui? is esmes gyvuno kailis reikalingas siais laikais tik pasipuikuoti, niekam kitam. kai vista sunaudojama bent jau del kazkokio tikslo: prasimaitinimo.