[ŽT] Šiurpą varantis staugimas. Atkurta, koks buvo dinozauro T-Rex balsas (Video)  ()

Tiranozaurai yra laikomi vienais didžiausių grobuonių, kada nors gyvenusių Žemėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „Sandia National Laboratories“ atliktu vokalizacijos tyrimu, atkurta, kaip galėjo skambėti T-Rex balsas.

Garso įrašu dalinasi soc. tinklo „X“ vartotojas @historyinmemes.

Tiranozauras (Tyrannosaurus rex) – Tyrannosauridae šeimos mėsėdis dinozauras, gyvenęs kreidos periode. Liekanų rasta vakariniame Šiaurės Amerikos regione.

Šio plėšrūno aukštis siekė apie 6 metrus, ilgis – apie 15 metrų. Turėjo didelius stiprius žandikaulius ir aštrius dantis plėšyti mėsai. Tiranozauro sukandimas prilygo trims tonoms arba vidutinio dramblio svoriui. Užpakalinės kojos buvo stambios ir stiprios, o priekinės pernelyg mažos, kad būtų tinkamos vaikščioti. Jomis turbūt, kaip ir dantimis, buvo plėšomas maistas. Veikiausiai šis dinozauras svėrė apie 6-8 tonas, negalėjo viršyti 40 km/h greičio ir užtrukdavo keletą sekundžių, norėdamas pasisukti 45 laipsnių kampu.

 

Naujausiais skaičiavimais apie tiranozauro dydį, daugelis mokslininkų mano, kad pastarasis dėl savo masės turėjo misti kitų dinozaurų nužudytais padarais. Savo dydžiu išgąsdinęs kitą dinozaurą, tiranozauras iš jo atimdavo sumedžiotą grobį. Manoma, kad taip pat galėjo ėsti dvėselieną. Tiranozaurai yra laikomi vienais didžiausių grobuonių, kada nors gyvenusių Žemėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()