Čiuptuvai skraido į visas puses. Užfiksuota nuožmi kova tarp jūrų liūto ir aštuonkojo (Video)  ()

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip žinduolis ne kartą iš visų jėgų meta galvakojį į vandenį, tačiau aštuonkojis visiškai neketina pasiduoti be kovos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lindsay Bryant ruošėsi eiti paplaukioti prie Nanaimo krantų (Kanada), kai vandenyje pastebėjo kažką keisto. Anot liudininkės, ji dažnai plaukioja šioje vietovėje ir dažnai sutinka jūrų liūtus, tačiau anksčiau nieko panašaus jų elgesyje nebuvo pastebėjusi, rašo „Miami Herald“.

Moteris pastebėjo, kad šį kartą jūrų liūto elgesys atrodė kiek keistas. Iš pradžių Bryant pamanė, kad žinduolis į kažką įsipainiojęs. Bryant pradėjo filmuoti, kas nutiko vandenyje, o grįžusi žiūrėjo vaizdo įrašą namuose.

Filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti, kad jūrų liūtas visiškai nepasimetęs ir žuvimis įlankoje nesimaitina. Tiesą sakant, moteriai pavyko nufilmuoti nuožmią jūrų liūto ir aštuonkojo kovą. Vaizdo įraše matyti, kaip žinduolis jėga meta aštuonkojį į vandenį, tada neria ir kartoja šį judesį. Čiuptuvai skraido į visas puses. Virš jūrų liūto ir aštuonkojo galvų sukiojasi žuvėdros, tikėdamosi, kad ir joms kas nors teks.

Filmuotoje medžiagoje matosi, kad aštuonkojis tikriausiai nė nesiruošė pasiduoti be kovos. Galvakojis priešinosi kiek galėdamas, o filmuotoje medžiagoje kartais matyti, kad jūrų liūtui sunku.

 

Pasak Britų Kolumbijos universiteto jūrų žinduolių tyrinėtojo Andrew Triteso, šioje filmuotoje medžiagoje iš tikrųjų nėra nieko keisto: jūrų liūtai minta aštuonkojais.

Pagrindinis sunkumas medžiojant aštuonkojį yra praryti aštuonkojį visą ir neleisti jam aštuoniais čiuptuvais suimti už galvos – tokiu atveju jūrų liūtas greičiausiai tiesiog uždus.

Todėl žinduoliai dažniausiai taiko tokią taktiką: jūrų liūtai įkanda į vieną čiuptuvą, tada meta galvakojo kūną ir pakartoja šį triuką kelis kartus.

Mokslininko teigimu, jūrų liūtai mieliau susidoroja su priešininkais vandens paviršiuje, nes čia jie turi didesnę jėgą nei po vandeniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()