Kodėl katės žiūri į vieną tašką? Mokslininkai paaiškino keistą kačių elgesį  ()

Kačių laimė ir sveikata, anot mokslininkų, glaudžiai susijusi su natūraliais jų instinktais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl katės žiūri į vieną tašką? Mokslininkai paaiškino keistą kačių elgesį.

Kartais, stebėdami savo pūkuotą augintinį, galite pastebėti, kad jo akys tarsi žvelgia į tuštumą, tarsi kažkas nematomo patrauktų jo dėmesį. Tačiau nerimauti neverta – mokslininkai pripažino, kad toks kačių elgesys yra gana natūralus.

Apie tai rašo „Inverse“.

Antrozoologijos profesorė Malini Suchak teigia, kad tikėtina, jog katės reaguoja į aukštų dažnių garsus, kurių žmogaus ausys negirdi. Tobula klausa joms leidžia atpažinti garso šaltinį ultragarso diapazone. Šie garsai verčia mūsų pūkuotus draugus sutelkti dėmesį į erdvę priešais juos.

Anot Suchak, toks elgesys atitinka instinktą persekioti grobį. Katės yra tikri plėšrūnai ir neskuba pulti. Vietoj to, prieš imdamiesi kokių nors veiksmų, jie laukia, stebi ir įvertina situaciją.

Kačių laimė ir sveikata, anot mokslininkų, glaudžiai susijusi su natūraliais jų instinktais. Jei jūsų augintinis atras kažką, kas patraukia jo dėmesį, tai gali būti puikus psichinės stimuliacijos šaltinis. Medžioklės praktika padeda katėms būti sveikoms ir laimingoms.

 

Tačiau Suchak perspėja, kad jei jūsų augintinio elgesys tampa per sunkus ir pradeda trukdyti normaliam jo gyvenimui, gali būti verta kreiptis į veterinarą.

Priešingu atveju nesijaudinkite, jei jūsų katė retkarčiais pasineria į nematomų garsų ir šešėlių pasaulį – tai jos būdas palaikyti ryšį su natūraliais instinktais ir aplinkiniu pasauliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: