Džiugina ir zoologijos sodo prižiūrėtojus, ir lankytojus. Gimė labai retas „šokantis lemūras“ (Video)  ()

JK zoologijos sode neseniai gimė labai nykstantis lemūras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džiugina ir zoologijos sodo prižiūrėtojus, ir lankytojus.

Česterio zoologijos sodas ketvirtadienį paskelbė pirmąjį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas neseniai JK zoologijos sode gimęs labai nykstantis Kokverelio sifakos jauniklis. Dėl unikalaus judėjimo būdo dar žinomas kaip „šokantis lemūras“.

Rugsėjo 21 d. mamai Beatričei (11) ir tėčiui Eliotui (10) gimęs retas lemūro jauniklis sveria apie 120 gramų.

Pasak zoologijos sodo, jų populiacija gamtoje per pastaruosius 30 metų sumažėjo 80 % dėl buveinių nykimo, todėl Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga įtraukė šią rūšį į labai nykstančių rūšių sąrašą.

„Tikimės, kad darbas čia JK zoologijos sode, kaip dalis koordinuotų pastangų su kitais Europos zoologijos sodais, kartu su mūsų pastangomis Madagaskare apsaugoti miškus, užtikrins, kad tokios rūšys kaip Kokverelio sifaka galės klestėti“, – pranešime spaudai sakė zoologijos sodo gyvūnų ir augalų direktorius Mike'as Jordanas.

Kokverelio sifaka (Propithecus coquereli) – indrinių (Indriidae) šeimos primatas. Paplitusi šiaurės vakarų Magadaskare.

Matriarchatas retas visoje gyvūnų karalystėje, tačiau dažnas tarp lemūrų. Matriarchalinė sistema ypač ryški Kokverelio sifakų tarpe. Visos suaugusios ir net dauguma subrendusių patelių dominuoja prieš patinus.

 

Patelėms suteikiama lengva prieiga prie maisto ir kitų išteklių. Kai patelė naršo po teritoriją ar medį, patinas laukia, kol ji baigs, o paskui persikels ten maitintis. Jei jis kliudys patelei, ji gali jam trenkti ar įkąsti. Tada patinas demonstruoja nuolankų elgesį, sukdamas uodegą tarp kojų, tyliai burbėdamas ir iššiepdamas dantis prieš greitai pasitraukdamas jai iš kelio.

Gyvena grupelėmis. Įdomu tai, kad kai susitinka draugiškos Kokverelio sifakos, jos pasisveikina pasitrindamos nosimis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: